23948sdkhjf

Cancercenter i Texas forskar med svensk uppfinning

Svenska SyntheticMR och University of Texas MD Anderson Cancer Center har tecknat ett forskningsavtal för att studera karakterisering av hjärntumörer med avbildningsutrustningen SyMRI.
Utrustningen för magnetisk resonanstomografi som utvecklats av Linköpingsföretaget SyntheticMR har flera unika egenskaper. Bland annat genererar SyMRI Image flera kontrastbilder från ett enda MR-serie på 3 till 6 minuter, vilket möjliggör en betydande minskning av undersökningstiden jämfört med att ta varje kontrastbild separat och seriellt. Inställningarna är också justerbara efter undersökningen, vilket möjliggör både finjustering av bilder samt återskapande av ytterligare kontrastbilder. SyMRI Neuro adderar kvantitativa data och automatisk segmentering av hjärnvävnad för effektiv analys och objektivt beslutsstöd.

Nu ska sjukhuset MD Anderson använda både SyMRI Image och SyMRI Neuro i ett år tid för forskning.

För SyntheticMR är MD Anderson en viktig referenskund på den amerikanska marknaden. SyMRI är CE-märkt för kliniskt bruk i Europa, men finns inte tillgängligt för klinisk användning i USA.Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.25