23948sdkhjf

Förpackningar i vården - stor utvecklingspotential

Varor till vården stoppas ner i stora förpackningar och skickas över i pallar. Ofta utan beaktande hur produkterna ska fördelas inom sjukhuset eller användas kliniskt. – Det är mycket vi leverantörer kan göra för att underlätta för mottagaren, säger Johan Falk, vd för OneMed, på årets stora förpackningsmöte.
Scanpack samlar förpackningsindustrin från hela Europa. Närmare hälften av de utställande företagen i de två stora hallarna på Svenska Mässan i Göteborg, var utländska.

Längst in i lokalen bjöd tidningen Packmarknaden och förlaget Mentor Communication på en intervjuserie. På fredagen var det MedTech Magazines Hanna Brodda som intervjuade Johan Falk , vd för OneMed.

– Jag vill verkligen uppmana er inom förpackningsindustrin att kontakta oss leverantörer. Vi behöver innovativa lösningar med förståelse för både patient och vårdpersonal i takt med att vården ställer allt högre krav på paketeringen.

OneMed skickar nära 20 000 förpackningar om dagen med vården som mottagare och de är bara en av många leverantörer av förbrukningsvaror.

– Stora otympliga emballage skapar onödigt svinn av produkter och undvikbar miljöpåverkan, konstaterade Johan Falk inför publiken.

Scanpack gick i Göteborg 20-23 oktober och är årets största mässa för Svenska mässan med cirka 500 utställare från bland annat Danmark, Tyskland, Holland och Storbritannien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078