23948sdkhjf

Vård och patient förs samman i molnet

Svenska Brighter och Ericsson bygger global molnbaserad medtech-plattform för att världens mobiloperatörer enkelt ska kunna mötas i molnet.
Svenska Brighter inleder nu ett samarbete med Ericsson för att världens mobiloperatörer enkelt ska kunna koppla upp sina kunder mot molnplattformen The Benefit Loop. Detta ska leda till bättre vård och behandling.

Tjänsten gör att olika mobiloperatörer kan kopplas ihop kontinuerligt. Valid data som patienten genererar genom hantering och behandling av sin sjukdom ihop med annan relevant data kan kommuniceras och målsättningen är att löpande förbättra behandling och livskvalitet. Förutom att patienten själv får en enklare och bekvämare hantering av sjukdomen så kan tjänsten skapa stora värden för en rad andra intressenter genom de data som genereras, exempelvis för att förbättra behandlingar, planera vård, utveckla läkemedel och få pålitlig information om demografiska förändringar i samhället.

– IT är redan idag ett kärnområde för Ericsson och mHälsa är ett område med stor potential framöver. Vi ser fram emot samarbetet med Brighter, säger Anders Olin , ansvarig för nätverk och IP-samarbeten, på Ericsson.Tjänsten de tillhandahåller är väldigt intressant för Ericsson eftersom den kan bidra till en kraftig ökning av uppkopplade enheter baserade på den service Ericssons DCP erbjuder.

Brighter jobbar med öppna API:er så att även andra uppkopplade enheter kan integreras i deras tjänst The Benefit Loop. Med Ericssons breda plattform och nät ser företaget en stor tillväxtpotential då the Benefit Loop enkelt kommer kunna sammanföra mobiloperatörernas ökande efterfrågan av nya tjänster med den stora mängd uppkopplade enheter som idag är tillgängliga, men inte nyttjas fullt ut.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093