23948sdkhjf

Quality Assurance Officer, Sobi, Stockholm



Sobi är ett internationellt läkemedelsföretag som fokuserar på att ta fram nya läkemedel mot sällsynta sjukdomar. De huvudsakliga terapiområdena är idag inflammation, genetiska sjukdomar och hemofili. I Sobis anläggning på Kungsholmen i Stockholm finns tillverkning och QA/QC samt några andra funktioner. Totalt arbetar där ca 130 personer. Sobis R&D avdelning befinner sig i Solna i Sockholm. Kvalitetsavdelningen är indelad i fyra sektioner varav QA-Manufacturing & Quality System är en av dem. QA-Manufacturing Quality System sektionen som omfattar 13 medarbetare, söker nu en engagerad och driven QA Officer till teamet som jobbar som direkt QA stöd till tillverkningen. Som QA Officer kommer du i stort att utveckla och bevaka kvalitetsnivå och kvalitetssystem inom Sobi tillsammans med de övriga 5 medlemmarna i teamet. Detta innebär mer i detalj följande:

Utveckla och effektivisera kvalitetssystemet i enighet med cGMP.
Utfärda samt godkänna kvalitetsrelaterade dokument såsom t.ex SOP:ar, ändringsärenden, validerings/kvalificeringsdokumentation och rapporter.
Utreda samt bedöma kvalitetsrelaterade avvikelser.
Granska och godkänna tillverkningsdokumentation.
Vara rådgivande i kvalitetsfrågor.
Delta i projekt som QA representant.
Förbereda/Delta vid externa inspektioner/audits av Sobis verksamhet.
Utbilda internt inom egna ansvarsområdet/cGMP.
Utföra interninspektioner.
Frisläppa produkt.

Arbetet leds av en teamleader, men du kommer själv att driva och ansvara för dina uppgifter samt hjälpa övriga i teamet då det behövs. Sobi erbjuder en tillsvidare tjänst på heltid. Där får du möjlighet att arbeta i en familjär miljö med närhet till övriga avdelningar i ett forskningsnära företag. Sobis tillverkningsenhet ligger centralt på Kungsholmen i västra delen av Stockholms innerstad.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom kemi, bioteknik eller farmaci. Du har 5 eller fler års arbetserfarenhet från läkemedelstillverkning vara några år inom en QA-befattning. Erfarenhet från kommersiell tillverkning med biotekniska tillverkningsprocesser eller annan erfarenhet av proteinrening och/eller cellodlingsprocesser är meriterande.

Som person är du initiativtagande, analytisk och ansvarsfull. Du har ett positivt sätt och bidrar till god stämning och ett bra teamarbete. Du arbetar noggrant, systematiskt och har god prioriteringsförmåga och hög integritet. Då arbetsuppgifterna kräver samarbete och kontakter med övriga avdelningar inom organisationen samt även externa kontakter är det viktigt att du har en stark kommunikativ förmåga, är en tydlig kravställare och intresserad av att hitta optimala lösningar. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Organisations-/fö retagsbeskrivning:

Sobi är ett internationellt specialistläkemedelsföretag dedikerad till sällsynta sjukdomar. Missionen är att utveckla och att tillhandahålla innovativa behandlingar och service som förbättrar livet för patienter med sällsynta sjukdomar. Produktportföljen fokuserar främst på hemofili, inflammationssjukdomar och genetiska sjukdomar. Sobi marknadsför även en portfölj specialist- och särläkemedel på uppdrag av olika partnerföretag iEuropa, Mellanöstern, Ryssland och Nordafrika. Sobi är en pionjär inom bioteknologi med utvecklingsmöjligheter inom protein biokemi och biologisk tillverkning. Intäkterna uppgick 2014 till 2,6 miljarder kronor och antalet anställda var cirka 600. Aktien (STO: SOBI) är noterad på OMX NASDAQ Stockholm. Ytterligare information finns på www.sobi.com .

Uppdragsgivare: Sobi

Ort: Stockholm

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 9 september

För information: I den här rekryteringen samarbetar Sobi med Dfind Science & Engineering. För frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ellinor Crafoord, 073-343 45 02. Välkommen med din ansökan till www.dfind.se/science-engineering senast 9 sept.

Dela:

Dela på Facebook
Dela på Google Plus
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn



UppdragsgivareSobi
Ort:Stockholm
Län:Stockholms län
Omfattning:Heltid
Kontaktperson:Ellinor Crafoord

Ansök här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079