23948sdkhjf

Medicintekniska utredare, Läkemedelsverket Uppsala

Enheten för medicinteknik svarar för reglering och tillsyn av medicintekniska produkter och deras tillverkare. Ledstjärnan i vår verksamhet är att patienter ska ha tillgång till medicintekniska produkter som är säkra och effektiva. Idag räknar man med att det finns 500 000 medicintekniska produkter på marknaden och dessa produkters betydelse för vården ökar ständigt. Enheten för medicinteknik består av en bred sammansättning av kompetenser, vilket ger oss en god förmåga att se helheten i de frågor vi hanterar och skapar därigenom en stimulerande miljö för kompetensöverföring. Tillsyn inom medicinteknik är en internationell angelägenhet varför en ökad del av arbetet görs i samarbete med kollegor vid andra europeiska myndigheter. Enheten representerar Sverige som medicinteknisk expert i ett flertal EU-arbetsgrupper.

Enheten för medicinteknik söker nu tre stycken utredare. Två av tjänsterna avser utredningar kring medicinteknisk utrustning medan den tredje tjänsten har ett fokus på utredningar avseende medicinteknisk programvara.

Arbetsuppgifter:
Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att bedriva marknadskontroll med avseende på medicintekniska produkter. Marknadskontrollen bedrivs bl. a. genom att begära in dokumentation från tillverkaren som sedan bedöms av utredaren. I tjänsten förekommer även inspektioner ute på fällt av medicintekniska produkter och tillverkare. Stor del av tjänsten består också av utvärdering och uppföljning av olycks- och tillbudsrapporter. En mycket god kommunikativ förmåga är viktig i rollen då enheten även har ansvar för att informera om regelverket i olika forum samt besvara inkomna frågor i tal och skrift. Arbetet ställer höga krav på en god analytisk förmåga för att kunna bedöma om tillverkarens utredning eller argument i riskanalysen är hållbara och för att kunna identifiera tänkbara orsaker till bristande utredningar hos tillverkare eller brister i tillverkarens kvalitetssystem.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med arbetslivserfarenhet från regulatorisk verksamhet, kvalitetssystem och riskhantering inom det medicintekniska området. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom för tjänsten relevant område, vilket kan omfatta medicinteknisk industri, annan teknisk verksamhet avseende säkerhetskritiska produkter/utrustning, eller liknande. För en av de tre tjänsterna är det önskvärt att du har kunskap om utvecklingsprocesser av medicintekniska programvaror. Du har en ingenjörsutbildning eller annan teknisk eller naturvetenskaplig högskoleutbildning och det är meriterande om din utbildning har varit inriktad mot medicinteknik eller kvalitetsteknik. Du är en god datoranvändare och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper:

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är initiativtagande, strukturerad samt har en god analytisk förmåga. Du besitter en god samarbetsförmåga och kan även arbeta självständigt. Som person trivs du med att arbeta med problemlösning och analys. Du arbetar målinriktat, sätter upp tidsramar och följer planer samt är beredd att fatta beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Uppdragsgivare: Läkemedelsverket, Enheten för medicinteknik

Ort: Uppsala

Sista ansö kningsdag: 31 augusti

Diarienummer: 2.4.1-2015-054830

Anstä llningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Läkemedelsverket tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

För information: Observera! Registrera din ansökan, märkt med diarienummer 2.4.1-2015-054830, via www.lakemedelsverket.se/overgripande/Arbeta-hos-oss/ , inte via denna webb-plats. I den här rekryteringen samarbetar Läkemedelsverket med Dfind Science & Engineering. Notera att ansökningstiden löper över sommaren och att inget kandidaturval kommer att ske innan 31 augusti. För frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Stefan Grip, 073-343 41 45, under tidsperioden 25/6 – 8/7 alt. 17/8 –28/8. Du kan även kontakta den fackliga företrädaren Karin Hampus, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se

Organisations-/fö retagsbeskrivning:
Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och därför har vi friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme per vecka på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078