23948sdkhjf

Enhetschef Miljöbedömning, Kemikalieinspektionen, Stockholm

Är du en engagerad och driven chef? Vill du vara med och skapa en giftfri miljö? Då är rollen som enhetschef på enheten för Miljöbedömning något för dig!

Kemikalieinspektionen är en myndighet under regeringen. Vi arbetar i Sverige, inom EU och internationellt för att utveckla lagstiftning och andra insatser som främjar god hälsa och bättre miljö. Vi har tillsyn över reglerna för kemiska produkter och ämnen i varor och gör inspektioner. Vi granskar och godkänner bekämpningsmedel innan de får användas. Vårt miljökvalitetsmål är Giftfri miljö. Kemikalieinspektionen har 270 medarbetare och ligger centralt i Sundbyberg.

Avdelningen Tillstånd och upplysning ansvarar för att pröva ansökningar om produktgodkännande och dispenser för växtskyddsmedel, biocidprodukter och allmänkemikalier enligt den lagstiftning som Kemikalieinspektionen är ansvarig för. Avdelningen ansvarar också för upplysning och utbildning avseende tillämpning av gällande lagstiftning. Avdelningen består av fyra enheter varav en är enheten miljöbedömning

Enheten Miljöbedömning har ansvar för att pröva godkännande och dispenser för växtskyddsmedel och biocidprodukter. Detta innebär bedömning av de delar av ett prövningsärende som är relaterade till påverkan på miljön. Enheten arbetar i nära relation med övriga enheter inom avdelningen som har ansvar i prövningsärenden.

Arbetsbeskrivning:

Som enhetschef har du ett viktigt ansvar för att utveckla och driva enheten utifrån Kemikalieinspektionens helhetsperspektiv och uppdrag. En av dina huvuduppgifter är att utveckla individerna i din verksamhet och säkerställa kompetensutveckling för att långsiktigt utveckla verksamheten. Du bidrar till ett gott samarbets- och arbetsklimat på enheten och utvecklar samarbetet mellan enheterna och andra avdelningar.

I din tjänst ingår ansvar för verksamhetsplanering, budget, resultat och uppföljning på enheten. Du förväntas vara en närvarande, engagerad, lyhörd och initiativtagande chef, som lyfter fram det bästa hos dina medarbetare. Du ger struktur och kommunicerar tydligt organisationens mål till dina medarbetare och knyter dessa till den egna verksamheten. Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp där du bidrar med din kompetens och erfarenhet för att föra verksamheten framåt och nå avdelningens mål och deadlines.

Kemikalieinspektionen erbjuder en chefsroll för en grupp medarbetare, som huvudsakligen är naturvetare, med stort engagemang, hög kompetens och mycket driv. Du kommer få möjlighet att bidra till utveckling av verksamheten inom miljöbedömning både på nationell och EU nivå. Samt arbeta med förbättringsarbete i en organisation under förändring.

Kvalifikationer:

Du har en akademisk examen inom relevant område (gärna juridik, statsvetenskap, naturvetenskap eller liknande). Vi vill att du har kunskaper om och erfarenhet av svensk offentlig förvaltning, offentligt etos och myndighetsutövning. Du har förståelse för intressenternas perspektiv och har betydande kunskap om planering och styrning, budgetering samt de regelverk som styr detta. Vidare är du resultatinriktad och har erfarenhet av verksamhet med produktionsmål, deadlines och budgetkrav. Förståelse för naturvetenskapliga frågeställningar samt tidigare vana av att leda eller medverka i utvecklings- och förändringsarbete är meriterande. Även erfarenhet av att utveckla processer och/eller system för ärendehantering och LEAN ses som meriterande för tjänsten.

Som chef är du tydlig, drivande, lyssnar och fångar upp goda idéer samt har förmågan att inspirera, utveckla och stärka medarbetare och kollegor. Du är flexibel och har en förmåga att se till organisationen som helhet såväl som till din egen verksamhet. Du är konstruktiv och lösningsinriktad och strävar efter att ständigt utvecklas i ditt ledarskap. Du är en god kommunikatör och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Uppdragsgivare: Kemikalieinspektionen

Ort: Sundbyberg

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid. Kemikalieinspektionen har tidsbegränsade chefsförordnanden på 3 år samt tillämpar provanställning.

Fackliga företrädare: Johan Helgesson, SACO, tel 08-519 41 275, Lars Andersson, ST, 08-519 41 128

Information och Intresseanmälan: I denna rekrytering samarbetar Kemikalieinspektionen med Dfind Science & Engineering. Välkommen att kontakta Ellinor Crafoord, 0733-434502, med dina frågor. Din intresseanmälan lämnar du via platsannonsen på www.dfind.se/science-engineering senast 20 september 2015 .

Övrigt: Kemikalieinspektionen bedriver ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter. Mer information om Kemikalieinspektionen finner du på www.kemi.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064