23948sdkhjf

A1M:s nya chefer ska driva utveckling

Det Lundabaserade forskningsbolaget A1M Pharma har anställt två nya chefer: en ny utvecklingschef och en Director Medical Affairs. Rolf Gunnarsson och Eddie Thordarson ska driva på bolagets utveckling.


Ny utvecklingschef för företaget är Eddie Thordarson. Han har drygt 15 års erfarenhet inom forskning och utveckling, FoU, samt från ledande positioner på olika bioteknikbolag. A1M Pharma är beläget i Medicon Village i Lund. Bolagets huvudfokus ligger på diagnos och behandling av havandeskapsförgiftning, preeklampsi. A1M Pharma tar fram läkemedel med proteinet alfa-1-mikroglobulin, A1M, som utgångspunkt. Det är ett kroppseget protein med antioxidativa och vävnadsreparerande egenskaper. Under det senaste året har även akuta njurskador lagts till som fokusområde. Förhoppningen är att Eddie Thordarson ska kunna stödja en fortsatt utveckling av utvecklingsportföljen samt till att ta bolagets projekt till kliniska prövningar och vidare till lansering. Han tillträder sin tjänst i november.



A1M Pharma har dessutom skaffat sig en ny Director Medical Affairs, i form av Rolf Gunnarsson. Han är docent vid Karolinska Institutet och har erfarenhet från drygt 25 år av seniora positioner på internationella läkemedelsbolag som Pharmacia and Upjohn och TKT Europe-5S, numera Pfizer och Shire. Han kommer att utföra sitt arbete på konsultbasis från och med september.

– Rekryteringen av Rolf Gunnarsson som Director Medical Affairs ger oss ytterligare tyngd i vår utvecklingsverksamhet samt i våra relationer med ledande forskare och kliniker. Att skapa och fördjupa sådana relationer är avgörande för att nå framgång som ett mindre tillväxtbolag, och jag är övertygad om att Rolf Gunnarsson kommer att kunna bidra starkt till A1M Pharmas fortsatta utveckling, säger vd Tomas Eriksson i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173