23948sdkhjf

Team SCA får besök av kronprinsessan Victoria

Team SCA, den enda båt i världsomseglingsloppet Volvo Ocean Race med enbart kvinnor i besättning, har nu nått Lissabon. Ikväll möter kronprinsessan Victoria, båtens gudmor, besättningen i hamnen. – Vi är hedrade över att kronprinsessan Victoria besöker våra fantastiska kvinnliga seglare här i Portugal, säger Magnus Groth, vd på SCA .
SCA har genomgått en stor förändring de senaste åren. De har gått från att vara ett skogsbolag till att tillverka hygienprodukter, för i huvudsak kvinnor och barn. Som skogsbolag har de alltid jobbar med hållbarhetsfrågor, Sverige var först i världen med återplanteringslagen. Nu vill de fortsätta ta socialt ansvar med sitt växande affärsområde.

Tillsammans med FN-organet WSSCC genomför de utbildning och seminarier i hela världen om sanitet och hygien, vartefter båten kommer till nya länder. Dåvarande vd Jan Johansson uttalade sig i samband med seminariet i Kapstaden om att det var viktigt att bryta tabut, att våga prata om mensskydd.

– Tabut kring mens äventyrar hälsan för miljontals kvinnor varje dag, vi vill öka medvetenheten om menstruationshygien, och göra det möjligt för kvinnor och samhällen att vidta åtgärder så att mens inte blir ett hinder för kvinnor att fullt ut delta i samhället socialt, utbildningsmässigt och professionellt, sa han.

Båten Team SCA lämnade starten för nio månader sedan. Veckan efter midsommar förväntas de gå i mål. Besättningen består av 15 professionella seglare och är utvalda för att de är världens bästa kvinnor på att segla.

– Många blir enormt imponerade och kvinnornas team hyllas som hjältar. Det är fantastiskt att se, säger Joséphine Edwall-Björklund, kommunikationsdirektör på SCA.

Det svenska hovet har stort engagemang i Volvo Ocean Race. Prins Carl Philip är beskyddare av tävlingen och kronprinsessan Victoria är gudmor för det kvinnliga teamet. I paviljongen i hamnen går en film på repeat. Den handlar om "amazing women".

– Kronprinsessan är en förebild för många kvinnor över hela världen. Jag är också stolt över våra kvinnliga seglare som genom sin professionalitet, starka laganda och positiva attityder inspirerat och fortsätter att globalt motivera många människor, avslutar Magnus Groth , vd på SCA, som också är på plats i Portugal.

SCA är ett av börsens fem största bolag och de äger varumärken som Tena, Tork, Libresse, och Libero. Aktien har stigit med cirka 30 procent sedan årskiftet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063