23948sdkhjf

Analytisk kemist med erfarenhet av masspektrometri, Swedish Match - Stockholm

Är du analytisk kemist med sinne för problemlösning? Vill du arbeta med högteknologiska instrument i ett modernt laboratorium i centrala Stockholm? Då kan denna tjänst vara rätt för dig!

Swedish Match söker nu en analytisk kemist till Research & Development, Chemical Analysis. Avdelningen utför kvantitativa kemiska analyser av spårämnen i tobak och tobaksprodukter med standardiserade metoder med bl.a. teknikerna UPLC-MS/MS och HPLC-UV/FLD. Avdelningen Chemical Analysis är ett ackrediterat provningslaboratorium (SWEDAC) vilket ställer krav på att arbetsuppgifterna utförs på ett kvalitetssäkrat sätt.

De dagliga arbetsuppgifterna innehåller arbetsmoment som: väga in och upparbeta prover manuellt eller med hjälp av robot, förbereda och utföra analyser av upparbetade prover, utvärdera och bedöma data från analysinstrument, importera och hantera data i Labvantage (LIMS).

I tjänsten ingår det också att utföra underhåll och bistå vid felsökningar av LC-MS/MS, HPLC-UV/FLD instrument och provupparbetningsrobotar. En del metodunderhåll samt validering av analysmetoder ingår också.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med en högskoleutbildning (B.Sc, M.Sc) inom analytisk kemi med fördjupade kunskaper inom masspektrometri. Du har erfarenhet av UPLC-MS/MS. Vi ser att du har några års erfarenhet från att ha jobbat på ett ackrediterat livsmedels-, läkemedels- eller miljölaboratorium. Det är meriterande om du har deltagit i utveckling och validering av analysmetoder samt har använt instrumentmjukvarorna MassLynx eller Analyst.

Du är tekniskt intresserad och är villig att utföra service och underhåll på instrumenten. Du gillar rutinarbete och är samtidigt analytisk och strukturerad.

Uppdragsgivare: Swedish Match

Ort: Stockholm

Omfattning: heltid

Sista ansökningsdag: 31:a maj 2015

För information: I den här rekryteringen samarbetar Swedish Match med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Rebecca Dovega 072-547 99 19. Ansökan till tjänsten görs via www.dfind.se/science-engineering . Ansök senast 31:a maj 2015

Organisations-/företagsbeskrivning:
Swedish Match är ett unikt tobaksbolag, som med världsledande varumärken och nischade produkter på växande marknader, arbetar i enlighet med rådande samhälls- och konsumenttrender. Swedish Match utvecklar, tillverkar och säljer marknadsledande varumärken inom rökfri tobak, amerikanska massmarknadscigarrer och tändprodukter. Koncernens produkter säljs över hela världen med tillverkning i sju länder. Några av de mest välkända varumärkena är General, Ettan, Göteborgs Rapé, Catch, Red Man, Longhorn, Timber Wolf och Solstickan. Tjänsten som analytisk kemist är placerad i centrala Stockholm, där vi har ett högteknologiskt och fräscht laboratorium.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08