23948sdkhjf

Anhöriga bjuds in till hjälpmedelsverksamhet

Nytt organ ska öka samverkan mellan Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden och Föreningen Anhörig Skåne.
Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden inrättar ett samrådsorgan med företrädare för anhöriga i Skåne genom Föreningen Anhörig Skåne. Det beslutade Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden i Region Skåne under tisdagen.

- Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden har redan idag en viss samverkan med anhöriga genom handikapporganisationerna men den behöver fördjupas och utvecklas, säger Ewa Pihl Krabbe , S, ordförande i Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden. Många anhöriga lever väldigt nära personer som i hög utsträckning har kontakt med habiliterings- och hjälpmedelsverksamheten, och det är värdefullt att få ta del av deras perspektiv på de tjänster vi erbjuder.

Samrådsorganet kommer att ha två ledamöter från Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden och två ledamöter från Föreningen Anhörig Skåne. Samråd ska ske två gånger om året.
______________________________________________________

Bilden: Underlättar för anhöriga och assistenter som ska skjuta på. Rullstolen på bilden är en vanlig manuell rullstol som fått en motor som gör att den med en enkel knapptryckning kan få både framåt- och bromsverkan. Det är en innovation utvecklad i samarbete mellan AAT Alber och ebm-papst. Motorn är en elektroniskt kommuterade innerrotormotor (borstlös DC-motor , BLDC-motor) ur ebm-papst moduluppbyggda motorserie ECI-63 är en viktig del av v-max 4.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094