23948sdkhjf

Kemiingenjör till SLU -Uppsala

Marklaboratoriet på institutionen för mark och miljö söker nu en kvalitetsmedveten kemist till sitt analyslaboratorium. Gruppen består av 7 personer och arbetar bl. a. på uppdrag av Naturvårdsverket med nationell miljöövervakning. En betydande del av gruppens arbete syftar till att analysera växtnäringsämnen i jord- och växtprover.

Gruppen söker nu en kemiingenjör med huvudsaklig arbetsuppgift att analysera extrakt från växt- och jordprover avseende växtnäringsämnen. Tjänsten innefattar laborativt arbete, analys av provresultat, sammanställning och rapportering samt kontakt med beställare och leverantörer. I tjänsten ingår även ett analys- och instrumentansvar med ansvar för felsökning, service och reparation. Du erbjuds ett intressant arbete med frihet under ansvar och där du själv planerar det dagliga arbetet inom ramarna för gruppens verksamhet. Om ditt arbete utvecklas väl finns möjlighet till utökat ansvar, såsom en samordnande roll för gruppens verksamhet, en stödjande funktion på angränsande forskarlaboratorium med fokus på support avseende teknisk utrustning, samt eventuell undervisning av studenter.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en högskoleexamen i kemi eller motsvarande samt med ett par års yrkeserfarenhet av relevant analysarbete på laboratorium. Det är meriterande med erfarenhet av optiska ICP instrument samt av arbete med AutoAnalyzer - gärna avseende analys av växt- och jordprover inom exempelvis miljöanalys. I dina tidigare arbeten har det ingått instrumentansvar som innefattat felsökning, service och underhåll. Har du dessutom erfarenhet av arbete med LIMS är detta en styrka för rollen. Arbetet är rutinbetonat och bygger på att du är strukturerad, noggrann och välorganiserad. Det är även viktigt att du är flexibel i rollen och har lätt för att både samarbeta i grupp samt arbeta självständigt. I övrigt kräver tjänsten att du är drivande, självgående och ansvarstagande, samt att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Uppdragsgivare: Sveriges lantbruksuniversitet, SLU

Ort: Uppsala

Omfattning: heltid

Anställningsform: Tillsvidare. SLU tillämpar provanställning.

Sista ansökningsdag: 20 april

För information: I denna rekrytering samarbetar SLU med Dfind Science & Engineering. För frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Stefan Grip, 073-343 41 45 alt. Rebecca Dovega, 072-547 99 19. Välkommen med din ansökan, märkt med Ref nr: SLU 1443/2015 till www.dfind.se/science-engineering senast 20 april. SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Vid institutionen för mark och miljö studeras hur marksystemet fungerar ensamt och i växelverkan med olika former av markanvändning. Verksamheten vid institutionen avser att bygga upp och förmedla kunskap på området. I miljöövervakning och miljöanalys och i långliggande fältförsök följs tillstånd och förändringar upp.

Sveriges lantbruksuniversitet utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och utnyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt. SLU har drygt 3 000 medarbetare, 5 000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala. www.slu.se .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094