23948sdkhjf

Quality Assurance Specialist till Novavax - Uppsala

Novavax AB har i Sverige ungefär 30 anställda inom QA, QC, produktion samt utveckling. QA-avdelningen består idag av tre personer och behöver nu utöka verksamheten och söker därför en Quality Assurance Specialist. Avdelningen arbetar enligt cGMP och samarbetar med partners såväl internt som externt, mot t.ex. kontraktstillverkare och kontraktslaboratorier. Novavax AB är ett internationellt och väletablerat företag där delar av verksamheten har sitt ursprung i Uppsalas innovativa Life Science-miljö. Företaget är specialiserat på vaccin och vaccinadjuvans och arbetar med ett effektivt och unikt produktionssystem av en komponent till vacciner som möjliggör snabb tillverkning av nya vaccinkandidater för att bekämpa världsomspännande virussjukdomar.

Arbetsuppgifterna i rollen som Quality Assurance specialist består bl. a. av:

Granska och utvärdera QA-dokumentation, vilket bl. a. innefattar batchprotokoll, CC-ärenden, avvikelser, CAPA samt andra förekommande QA-ärenden både internt och externt.
Underhålla och utveckla kvalitetssystemet, vilket bl. a. innebär identifiering, förbättring och effektivisering av arbetsprocesser.
Utbilda och stödja anställda inom företaget avseende kvalitetsfrågor och gällande regelverk.
Utföra egeninspektioner och eventuellt även leverantöraudits.
Delta i valideringsaktiviteter och kvalitetsriskanalyser.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en magisterexamen som apotekare, naturvetare eller motsvarande samt ett par års erfarenhet från QA-befattningar inom läkemedelsindustrin. Erfarenhet från tillverkning av läkemedel, release, kvalitetssystem, inspektioner, CC, CAPA, reklamationer och kvalitetssäkring är ett krav. Du skall vara väl förtrogen med såväl EU-GMP som US-GMP. Dina kunskaper i svenska och engelska skall vara utmärkta i såväl tal som skrift. Du behöver ha ett systematiskt arbetssätt kombinerat med analytisk förmåga. Som person är du ansvarsfull och främjar ett konstruktivt teamarbete där du ser helheter och samband. Då arbetsuppgifterna kräver samarbete och kontakter med övriga avdelningar inom organisationen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Novavax AB är ett helägt dotterbolag till det amerikanska vaccinföretaget Novavax Inc, vilket är noterat på NASDAQ i USA (NVAX). Koncernen utvecklar olika vaccinkandidater riktade mot bl. a. säsongs- och pandemisk influensa (H5N1), respiratoriskt syncytialvirus (RSV) och rabies. Företagets mål är att kontrollera spridningen av smittsamma virussjukdomar med hjälp av deras produktionssystem som möjliggör snabb massproduktion av vaccin baserat på företagets unika teknologi. Verksamheten har som mål att snabbt kunna leverera ett anpassat vaccin i händelse av en pandemi.

Uppdragsgivare: Novavax AB

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 19 april

För information: I den här rekryteringen samarbetar Novavax med Dfind Science & Engineering. För frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Stefan Grip, 073-343 41 45. Välkommen med din ansökan till www.dfind.se/science-engineering senast 19 april.

Läs mer och se annonsen här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078