23948sdkhjf

B.Braun Medical släpper säkrare IV-kateter

Mindre smärta för patienten och säkrare för personalen. Det är löftet som följer med den nya IV-katetern Introcan Safety som lanseras i år av B.Braun Mediacal.
Den nya Introcan Safety 3 har ett inbyggt septum med automatisk blodkontroll vilket innebär att blodspill kan undvikas när katetern är på plats i venen och nålen dras ut. Slipvinkeln är en patenterad lösning som ger ett v-format snitt och gör det lättare att gå in genom olika vinklar jämfört med andra nålar. Det v-formade snittet orsakar mindre vävnadsskada vilket ger mindre smärta och obehag för patienten, snabbare läkning och minskad infektionsrisk. För att minska stickskador inom sjukvården har IV-katetern ytterligare ett inbyggt stickskyddet som inte går att manipulera, det vill säga inte inaktivera före användning.

– Stickskador och blodläckage , med potential för exponering för blodburna sjukdomar, är allvarliga problem. Vårdpersonalen ska känna sig trygga och lugna i sitt arbete. Fördelen med Introcan Safety 3 är att vårdpersonalen minskar risken för exponerat blod och risken för infektioner kan minimeras inom sjukvården. Du tar även bort risken för överföring av kontamination, då oportade IV-kateterar inte har samma öppna ingång för bakterier, säger Stefan Jansson, affärsområdeschef på Hospital Care på B.Braun Medical i ett pressmeddelande från företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11