IP Manager till Orexo - Uppsala

| Av mentoronline | Tipsa redaktionen
Orexos affärsmodell är att skapa värde genom att utveckla och kommersialisera nya läkemedel med stor medicinsk nytta. Med detta i åtanke är målet att bli ett lönsamt internationellt företag som kontinuerligt utvecklar nya läkemedel. Orexo har för närvarande cirka 60 heltidsanställda i Uppsala Business Park, varav de flesta arbetar inom utveckling av nya läkemedel. Orexo har även ett växande dotterbolag i USA fokuserat på marknadsföring och kliniskt utvecklingsarbete. Nu söker vi förstärkning inom IP-avdelningen i Uppsala där du erbjuds en stimulerande och utmanande roll som IP-Manager inom ett område som ständigt utvecklas och som fyller en viktig funktion på bolaget.

Som IP Manager förväntas du bidra till att säkerställa och upprätthålla ett starkt patentskydd för företagets produkter. Du kommer att vara involverad i det dagliga patentarbetet och ensamt driva delar av detta. Arbetsuppgifterna inkluderar bl. a. arbete med identifiering av nya patentmöjligheter, framtagandet av nya patentansökningar, granskning av patentansökningar, underhåll av patentansökningar och patent samt försvar av företagets patent. Du kommer även att arbeta med sökningar och konkurrentanalyser. Som IP Manager kommer du att arbeta nära företagets forskare och externa konsulter. Du förväntas även delta vid utformandet av företagets patentstrategier och affärsmöjligheter kopplade till IP. Som IP Manager rapporterar du till företagets Head of IP som också är lokaliserad i Uppsala.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en vetenskaplig akademisk utbildning – företrädelsevis inom kemi, farmaci eller motsvarande. Du har ett par års erfarenhet av patentarbete avseende kemi, läkemedel eller liknande. Har du erfarenhet av patenttvister, läkemedelsformuleringar och arbete i läkemedelsindustrin är detta extra meriterande.

Du kommer att interagera parallellt med många personer i olika funktioner och grupperingar inom företaget samt externt. Detta ställer krav på god kommunikativ förmåga, ett starkt kundfokus samt flexibilitet i planering och prioritering. Rollen förutsätter även att du som person är initiativtagande, driven i självständigt arbete och besitter god samarbetsförmåga. Du trivs i en ansvarsfull roll och påvisar ett stort engagemang för arbetsuppgifterna och företaget i stort. Vidare är du noggrann, strukturerad och analytisk med ett intresse av att skaffa en övergripande förståelse för företaget och dess verksamhet, samt hålla sig uppdaterad avseende projekt och produkter internt. Stora delar av den kommunikation, dokumentation och övrig text som du arbetar med i rollen som IP Manager är på engelska. Det är därför viktigt att du är bekväm med språket och vi förutsätter att du uttrycker dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Organisations-/fö retagsbeskrivning:
Orexo är ett specialistläkemedelsbolag med kommersiell verksamhet i USA och FoU i Sverige. Bolaget utvecklar förbättrade läkemedel baserade på egen drug delivery-teknologi. Orexo ansvarar för kommersialiseringen av den egna produkten Zubsolv® för underhållsbehandling av opiatberoende på den amerikanska marknaden. Zubsolv är en ny sublingual formulering av buprenorfin och naloxon, som baseras på Orexos expertis inom sublinguala formuleringar. Bolaget har en portfölj bestående av två intäktsgenererande produkter godkända i USA, EU och Japan, som idag marknadsförs genom licensavtal.

Uppdragsgivare: Orexo AB

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 8 mars

För information: I den här rekryteringen samarbetar Orexo AB med Dfind Science & Engineering. För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Stefan Grip, 073-343 41 45. Sök tjänsten via www.dfind.se/science-engineering .


Håll dig uppdaterad med MedTech Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

AI i vården - så här ska det bli verklighet

Avslöjande siffror i rapport om vården

Den nya rapporten Future Health index som görs årligen av Philips visar att svensk vård fungerar bra, men flera länder är bättre. Bristen på teknik pekas ut som det stora problemet av hela panelen under debatt i Almedalen.

Lyckas anställa trots kandidatbrist

Många företag vill ha folk, men det är inte lätt att hitta kandidater i life science-sektorn i dag. Men det går. Se seminariet från Poolia Life Science i Almedalen.

Makt att förändra vården - så vad ska du göra?

Almedalen: bilderna, åsikterna, människorna

Bland runstenar och fornlämningar diskuterades AI, framtidens IT-system i vården och hur modern medicinteknik kan hjälpa människor på liv och död. En talande miljö menade flera av de namnkunniga deltagarna på Medtech Café i Almedalen.

Almedalen med MedTech Magazine och Life Science Sweden

Var: Gotlands Museum, Strandg 14, Visby. När: Måndagen den 2 juli kl 09.30 - 15.00

Nyhetsbrev

Delaktig patient i diabetesvård

Arkiv

Snart förenas västsveriges start up-fält igen!

Almedalens rockstjärnor inom medtech

- din guide till de viktigaste människorna i Almedalen inom medtechvärlden och de frågor som de driver.

Macchiarini-skandalen: Visselblåsare fälls

– Det är KI:s bestämda uppfattning att en visselblåsare som deltagit i en forskningsstudie och som medverkat som författare till publicerad vetenskaplig artikel, trots en anmälan, inte kan undgå eventuellt ansvar för oredlighet i forskning, kommenterar KI:s rektor.

Ny generaldirektör för Vårdanalys

Bakslag för Dignitana

Svensk sjukvård behöver ny teknik

Sjukvårdens underskott väntas öka med cirka 20 miljarder varje år om inte ny teknik får lösa vissa problem.

200 miljoner till tvärvetenskap

Plus

Vården ska lära av flygledartornet

Likt en radar ska ny teknik mäta vitala funktioner i kroppen och automatiskt larma vid avvikelser. Innan det är fara för liv. Hemmonitorering ska göra patienterna friare. - Målet är att människor ska kunna leva med sin sjukdom, inte tyngas under den, säger Mikael Wintell, på Västra Götalandsregionen.

Plus

Hemmoniterering ger trygghet

Kampen för nära vård förs av leverantörerna

Medhelp är ett av flera företag och vårdoperatörer som vill hjälpa patienter hemma. Men de får inte. – Vi har försökt få intresse för den här tjänsten i över tio år, vi har studier, ändå går det inte att få breddinfört, säger Björn Arkinger, ansvarig för vårdtjänster på Medhelp.

Krönika: AI i vården – naiv utopi eller självklar framtid?

Ny HR-chef på Apoteksgruppen

Cancertoppmöte: Tidig diagnos viktigast

Billig nålkirurgi lika bra som läkemedel

Jönköpings cancerpatienter lever längst

Sämst chans att överleva cancer efter fem år har patienterna i Gävleborg. Bäst har de som bor i Jönköping.

Krönika: Att göra-listan hösten 2018

Kry tar in halv miljard

Stort intresse för Tbc-diagnostikföretag

Nya pengar in i Immunovia

Fyra nya till Coala

Tummen upp för Braincool i USA

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.149