23948sdkhjf

IP Manager till Orexo - Uppsala

| Av mentoronline | Tipsa redaktionen
Orexos affärsmodell är att skapa värde genom att utveckla och kommersialisera nya läkemedel med stor medicinsk nytta. Med detta i åtanke är målet att bli ett lönsamt internationellt företag som kontinuerligt utvecklar nya läkemedel. Orexo har för närvarande cirka 60 heltidsanställda i Uppsala Business Park, varav de flesta arbetar inom utveckling av nya läkemedel. Orexo har även ett växande dotterbolag i USA fokuserat på marknadsföring och kliniskt utvecklingsarbete. Nu söker vi förstärkning inom IP-avdelningen i Uppsala där du erbjuds en stimulerande och utmanande roll som IP-Manager inom ett område som ständigt utvecklas och som fyller en viktig funktion på bolaget.

Som IP Manager förväntas du bidra till att säkerställa och upprätthålla ett starkt patentskydd för företagets produkter. Du kommer att vara involverad i det dagliga patentarbetet och ensamt driva delar av detta. Arbetsuppgifterna inkluderar bl. a. arbete med identifiering av nya patentmöjligheter, framtagandet av nya patentansökningar, granskning av patentansökningar, underhåll av patentansökningar och patent samt försvar av företagets patent. Du kommer även att arbeta med sökningar och konkurrentanalyser. Som IP Manager kommer du att arbeta nära företagets forskare och externa konsulter. Du förväntas även delta vid utformandet av företagets patentstrategier och affärsmöjligheter kopplade till IP. Som IP Manager rapporterar du till företagets Head of IP som också är lokaliserad i Uppsala.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en vetenskaplig akademisk utbildning – företrädelsevis inom kemi, farmaci eller motsvarande. Du har ett par års erfarenhet av patentarbete avseende kemi, läkemedel eller liknande. Har du erfarenhet av patenttvister, läkemedelsformuleringar och arbete i läkemedelsindustrin är detta extra meriterande.

Du kommer att interagera parallellt med många personer i olika funktioner och grupperingar inom företaget samt externt. Detta ställer krav på god kommunikativ förmåga, ett starkt kundfokus samt flexibilitet i planering och prioritering. Rollen förutsätter även att du som person är initiativtagande, driven i självständigt arbete och besitter god samarbetsförmåga. Du trivs i en ansvarsfull roll och påvisar ett stort engagemang för arbetsuppgifterna och företaget i stort. Vidare är du noggrann, strukturerad och analytisk med ett intresse av att skaffa en övergripande förståelse för företaget och dess verksamhet, samt hålla sig uppdaterad avseende projekt och produkter internt. Stora delar av den kommunikation, dokumentation och övrig text som du arbetar med i rollen som IP Manager är på engelska. Det är därför viktigt att du är bekväm med språket och vi förutsätter att du uttrycker dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Organisations-/fö retagsbeskrivning:
Orexo är ett specialistläkemedelsbolag med kommersiell verksamhet i USA och FoU i Sverige. Bolaget utvecklar förbättrade läkemedel baserade på egen drug delivery-teknologi. Orexo ansvarar för kommersialiseringen av den egna produkten Zubsolv® för underhållsbehandling av opiatberoende på den amerikanska marknaden. Zubsolv är en ny sublingual formulering av buprenorfin och naloxon, som baseras på Orexos expertis inom sublinguala formuleringar. Bolaget har en portfölj bestående av två intäktsgenererande produkter godkända i USA, EU och Japan, som idag marknadsförs genom licensavtal.

Uppdragsgivare: Orexo AB

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 8 mars

För information: I den här rekryteringen samarbetar Orexo AB med Dfind Science & Engineering. För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Stefan Grip, 073-343 41 45. Sök tjänsten via www.dfind.se/science-engineering .


Håll dig uppdaterad med MedTech Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Bactiguard klara för Egypten

Klartecken för bolaget i regionens folkrikaste land. "Verkligen ett genombrott", säger vd:n.

Getinge säljer skadeståndshotat bolag

Medicover expanderar i Ukraina

En vecka kvar!

Medicinhistoriska packar ihop

Acarix inleder tyskt samarbete

Nyhetsbrev

Rättschef till E-hälsomyndigheten

Arkiv

Extrem fetma - är vi beredda?

Beredskapen för att ta emot patienter med extrem fetma i sjukvården är väldigt dålig. – Detta är inte rimligt utan handlar om dålig planering, menar Kicki Reifeldt.

Getinge reserverar miljardbelopp för skadestånd

Larry Leksell vill rädda världen

Ojämlik vård, social utsatthet och entreprenörskap är bara några av samhällsfrågorna som får Sveriges medtech-magnat att vifta vilt med armarna. Larry Leksell är mannen som bestämt sig för att göra skillnad.

Krönika: Nöden har ingen lag

TV: "Våga samarbeta med Amazon och Google!"

TV: Spelifieringen ändrar beteenden

Baxter flyttar – hundratals sägs upp

Journalen i handen

Capio säljs till fransk vårdjätte

Låt datorn hitta bästa kandidaten

Med hjälp av rätt algoritmer kan vi rekrytera personal mer fördomsfritt.

1

Nya rön om balans och rädsla för fall

Forskare i Luleå har hittat ett nytt sätt att bättre undersöka orsakerna till nedsatt balans hos äldre med fallrädsla.

Lobsor får godkännande för parkinsonbehandling

“Vi har ägnat mycket tid och möda för att få bukt med nuvarande behandlings hinder.”

1

"Vi kan inte vänta på CE-märkningar"

TV: Mjukvaruföretag går in i USA

Nu flyttas neuropatienterna

Nya arbetssätt, sprillans nya lokaler och delvis ny högteknologisk utrustning. I helgen flyttar strokeenheten in i nya Karolinska Solna.

Vitrolife: Så får du en exportsuccé!

Prostalund in i Norge

Ska leda e-hälsoarbetet på Evry

Boule effektiviserar produktionen 

Krönika: Det går att CE-märka AI

Camanio lanserar webbutik 

Real heart återstartar tester

Praktikertjänst värvar från Capio

Medfield tar steget till Kina

Halva röntgendosen med ny teknik

Jobb & Karriär
Orvitus vd får gå

Ny vd till Kom i kapp

Försening för Quickcool

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.179