IP Manager till Orexo - Uppsala

| Av mentoronline | Tipsa redaktionen
Orexos affärsmodell är att skapa värde genom att utveckla och kommersialisera nya läkemedel med stor medicinsk nytta. Med detta i åtanke är målet att bli ett lönsamt internationellt företag som kontinuerligt utvecklar nya läkemedel. Orexo har för närvarande cirka 60 heltidsanställda i Uppsala Business Park, varav de flesta arbetar inom utveckling av nya läkemedel. Orexo har även ett växande dotterbolag i USA fokuserat på marknadsföring och kliniskt utvecklingsarbete. Nu söker vi förstärkning inom IP-avdelningen i Uppsala där du erbjuds en stimulerande och utmanande roll som IP-Manager inom ett område som ständigt utvecklas och som fyller en viktig funktion på bolaget.

Som IP Manager förväntas du bidra till att säkerställa och upprätthålla ett starkt patentskydd för företagets produkter. Du kommer att vara involverad i det dagliga patentarbetet och ensamt driva delar av detta. Arbetsuppgifterna inkluderar bl. a. arbete med identifiering av nya patentmöjligheter, framtagandet av nya patentansökningar, granskning av patentansökningar, underhåll av patentansökningar och patent samt försvar av företagets patent. Du kommer även att arbeta med sökningar och konkurrentanalyser. Som IP Manager kommer du att arbeta nära företagets forskare och externa konsulter. Du förväntas även delta vid utformandet av företagets patentstrategier och affärsmöjligheter kopplade till IP. Som IP Manager rapporterar du till företagets Head of IP som också är lokaliserad i Uppsala.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en vetenskaplig akademisk utbildning – företrädelsevis inom kemi, farmaci eller motsvarande. Du har ett par års erfarenhet av patentarbete avseende kemi, läkemedel eller liknande. Har du erfarenhet av patenttvister, läkemedelsformuleringar och arbete i läkemedelsindustrin är detta extra meriterande.

Du kommer att interagera parallellt med många personer i olika funktioner och grupperingar inom företaget samt externt. Detta ställer krav på god kommunikativ förmåga, ett starkt kundfokus samt flexibilitet i planering och prioritering. Rollen förutsätter även att du som person är initiativtagande, driven i självständigt arbete och besitter god samarbetsförmåga. Du trivs i en ansvarsfull roll och påvisar ett stort engagemang för arbetsuppgifterna och företaget i stort. Vidare är du noggrann, strukturerad och analytisk med ett intresse av att skaffa en övergripande förståelse för företaget och dess verksamhet, samt hålla sig uppdaterad avseende projekt och produkter internt. Stora delar av den kommunikation, dokumentation och övrig text som du arbetar med i rollen som IP Manager är på engelska. Det är därför viktigt att du är bekväm med språket och vi förutsätter att du uttrycker dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Organisations-/fö retagsbeskrivning:
Orexo är ett specialistläkemedelsbolag med kommersiell verksamhet i USA och FoU i Sverige. Bolaget utvecklar förbättrade läkemedel baserade på egen drug delivery-teknologi. Orexo ansvarar för kommersialiseringen av den egna produkten Zubsolv® för underhållsbehandling av opiatberoende på den amerikanska marknaden. Zubsolv är en ny sublingual formulering av buprenorfin och naloxon, som baseras på Orexos expertis inom sublinguala formuleringar. Bolaget har en portfölj bestående av två intäktsgenererande produkter godkända i USA, EU och Japan, som idag marknadsförs genom licensavtal.

Uppdragsgivare: Orexo AB

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 8 mars

För information: I den här rekryteringen samarbetar Orexo AB med Dfind Science & Engineering. För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Stefan Grip, 073-343 41 45. Sök tjänsten via www.dfind.se/science-engineering.


Håll dig uppdaterad med MedTech Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Minska glappet mellan allround och komfortrullstol

Efter 32 år – Mabtech får ny vd

Ny screeningmetod ska lösa narkotikabrott

Skanska bygger för innovation och kommersialisering

Nu ska Skanska bygga The Loop, en mötesplats för kommersialisering av forskning och innovation.

Region Östergötland tecknar avtal om ambulansflyg

Hon utvecklar medtech hos GU Ventures

Nyhetsbrev

Life assays befarar kapitalbrist

Arkiv

Ny vd har tillträtt på Falck

Cellink öppnar kontor i Japan

Cellink har officiellt öppnat dörrarna till sitt nya kontor vid det ledande forskningsinstitutet på Kyotouniversitetet i Japan.

Kry och Lloyds apotek i samarbete

Nu kan Krys patienter ta prover på utvalda Lloyds apotek.

Capios koncernchef lämnar

Capios vd och koncernchef Thomas Berglund lämnar sitt uppdrag när efterträdare är på plats.

Bästa hjälpen mot trycksår

Relationer och kändisskap

- Jag har utan tvekan blivit annorlunda bemött för att jag är ett känt ansikte. Men jag har också fått höra att jag inte är funktionshindrad på riktigt, berättar Thomas Fogdö.

Hjälpmedel som inte alltid syns

Licensaffärer lyfter Bactiguard

Akademiska öppnar läkarchatt

Framgångar för beroendebolag

KS-styrelse kräver: Underlag ska fram omedelbart

I går presenterade Karolinska sjukhusets egen revision av köpen av konsulttjänster sedan 2011, och sjukhusledningens åtgärdsplan. - Vi tycker inte det räcker, säger Anders Ekblom, styrelseordförande.

Svenska innovationer visas upp på Arab Health

Elekta i partnerskap med Watson

Nu ska Elekta och IBM samarbeta för att erbjuda Watson for oncology i cancervårdslösningar.

KS egen konsultgranskning färdig

I dag presenterades den interna granskningen av konsulttjänster som Karolinska Universitetssjukhuset köpt in de senaste sju åren. - Det är inte bra att dokumentation saknas, säger sjukhusdirektör Melvin Samsom.

Toppmöte för att Sverige ska hänga med

AI stöttar hudläkarna

Teknik efter stroke

Prostalund tankar kassan

Apoteket plockar bort Pcure

Emil Billbäck blir vd

Läkemedelsverket varnar för barnspruta

Hon blir CFO hos Abilia

Frisq förstärker ledningen

Vem är tomten i vår julkalender?

Lucka 22 - se vem som finns här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147