IP Manager till Orexo - Uppsala

| Av mentoronline | Tipsa redaktionen
Orexos affärsmodell är att skapa värde genom att utveckla och kommersialisera nya läkemedel med stor medicinsk nytta. Med detta i åtanke är målet att bli ett lönsamt internationellt företag som kontinuerligt utvecklar nya läkemedel. Orexo har för närvarande cirka 60 heltidsanställda i Uppsala Business Park, varav de flesta arbetar inom utveckling av nya läkemedel. Orexo har även ett växande dotterbolag i USA fokuserat på marknadsföring och kliniskt utvecklingsarbete. Nu söker vi förstärkning inom IP-avdelningen i Uppsala där du erbjuds en stimulerande och utmanande roll som IP-Manager inom ett område som ständigt utvecklas och som fyller en viktig funktion på bolaget.

Som IP Manager förväntas du bidra till att säkerställa och upprätthålla ett starkt patentskydd för företagets produkter. Du kommer att vara involverad i det dagliga patentarbetet och ensamt driva delar av detta. Arbetsuppgifterna inkluderar bl. a. arbete med identifiering av nya patentmöjligheter, framtagandet av nya patentansökningar, granskning av patentansökningar, underhåll av patentansökningar och patent samt försvar av företagets patent. Du kommer även att arbeta med sökningar och konkurrentanalyser. Som IP Manager kommer du att arbeta nära företagets forskare och externa konsulter. Du förväntas även delta vid utformandet av företagets patentstrategier och affärsmöjligheter kopplade till IP. Som IP Manager rapporterar du till företagets Head of IP som också är lokaliserad i Uppsala.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en vetenskaplig akademisk utbildning – företrädelsevis inom kemi, farmaci eller motsvarande. Du har ett par års erfarenhet av patentarbete avseende kemi, läkemedel eller liknande. Har du erfarenhet av patenttvister, läkemedelsformuleringar och arbete i läkemedelsindustrin är detta extra meriterande.

Du kommer att interagera parallellt med många personer i olika funktioner och grupperingar inom företaget samt externt. Detta ställer krav på god kommunikativ förmåga, ett starkt kundfokus samt flexibilitet i planering och prioritering. Rollen förutsätter även att du som person är initiativtagande, driven i självständigt arbete och besitter god samarbetsförmåga. Du trivs i en ansvarsfull roll och påvisar ett stort engagemang för arbetsuppgifterna och företaget i stort. Vidare är du noggrann, strukturerad och analytisk med ett intresse av att skaffa en övergripande förståelse för företaget och dess verksamhet, samt hålla sig uppdaterad avseende projekt och produkter internt. Stora delar av den kommunikation, dokumentation och övrig text som du arbetar med i rollen som IP Manager är på engelska. Det är därför viktigt att du är bekväm med språket och vi förutsätter att du uttrycker dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Organisations-/fö retagsbeskrivning:
Orexo är ett specialistläkemedelsbolag med kommersiell verksamhet i USA och FoU i Sverige. Bolaget utvecklar förbättrade läkemedel baserade på egen drug delivery-teknologi. Orexo ansvarar för kommersialiseringen av den egna produkten Zubsolv® för underhållsbehandling av opiatberoende på den amerikanska marknaden. Zubsolv är en ny sublingual formulering av buprenorfin och naloxon, som baseras på Orexos expertis inom sublinguala formuleringar. Bolaget har en portfölj bestående av två intäktsgenererande produkter godkända i USA, EU och Japan, som idag marknadsförs genom licensavtal.

Uppdragsgivare: Orexo AB

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 8 mars

För information: I den här rekryteringen samarbetar Orexo AB med Dfind Science & Engineering. För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Stefan Grip, 073-343 41 45. Sök tjänsten via www.dfind.se/science-engineering .


Håll dig uppdaterad med MedTech Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Samarbete mellan Strikersoft och Inovia ska ge AI i vården

Nu ska de båda bolagen skapa en effektivare vård.

Siemens innovationsbolag startar upp i Sverige

Canon väljer Arcoma

Jobb & Karriär
Värvar tidigare sjukhusdirektör

Mångmiljonsatsning på välfärdsteknik

I dag presenterar regeringen sin vårändringsbudget. För hälso- och sjukvårdsområdet finns en rad satsningar med - bland annat ett riktat bidrag för att öka investeringstakten av välfärdsteknik.

Rekordförsäljning för Sedana

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Hon stärker myndighetens ledningsgrupp

Från Region Uppsala till eHälsomyndigheten.

Arkiv

Jobb & Karriär
Göran Hägglund till Frisqs styrelse

Förre socialministern föreslås som ny ledamot i Frisqs styrelse.

Hela Karolinskas styrelse byts ut

TV: Dessa vann upphandlingen av fallprevention

Nytänkande inom upphandling

Mer innovation i upphandlingen och mer innovationer i vården. Det är målet med Regions Skånes innovationsmöte som hålls idag i Stockholm. - De digitala tjänster som är riktigt användbara, de tar ingen tid alls att få människor att använda, säger Darja Isaksson, konsult och en av regeringens innovationsagent.

Natural cycles expanderar till Genève

Bolaget öppnar i Schweiz och satsar bredare på kvinnors hälsa.

Skåne digitaliserar beställningar

Bioservo får storbidrag från EU

Bolaget bakom robothandsken tilldelas utvecklingsbidrag av Horizon.

IBM dödar cancerceller

Polymerer utvecklade för datorchip har egenskaper som gör dem effektiva i att ta död på cancerceller.

Jobb & Karriär
Forska Sverige förstärker

Episurf kliver in i Spanien

Bolagets knäprodukter godkända för marknadsföring och försäljning i Spanien.

Tidskapsel och växtväggar – Biomedicum inifrån

Snart slår dörrarna upp till forskningslaboratoriet Biomedicum – ett av Europas största labb med plats för över 1600 forskare. Life Science Sweden har hälsat på i den enorma byggnaden i Solna.

Tungviktare på plats på Akademiska

Frukost om makt och ansvar

En morgon sent i mars ordnades en frukost med viktiga samtalsämnen. Makt och ansvar i medtech-världen. Maktlistans 1:a Fabian Bolin intervjuades om patientgenererad data och hur det ger patienten en stark röst.

Risk för förväxling

David Sonnek till Industrifonden

Kommer direkt från SEB:s riskkapitalverksamhet.

Självtest får fler att lämna cellprov

Cambio drar tillbaka överklagan – klart för Skånes digitala vårdmiljö

Region Skånes upphandling av en heltäckande digital vårdmiljö går i hamn.

Hela Sverige har nu e-journal

Senzime erövrar Sydkorea

Jobb & Karriär
Kommersiell chef till Irras

Jobb & Karriär
Addvise finansiella chef lämnar

Paxman når milstolpe i USA

Jobb & Karriär
Senzagen rekryterar vetenskaplig chef

Maktlistan - så gör vi den

Nytt partnerskap för Bactiguard

Jobb & Karriär
Kry satsar på forskning och utbildning

Sedana satsar internationellt

Paxman sluter toppavtal i USA

Samlad kunskap för ryggmärgsskadade

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.149