23948sdkhjf

Bactiguard får ny vd

Bactiguard har länge sökt ersättare till nuvarande vd:n Johan Rugfelt som meddelat att han vill avgå. I mars tillträder Niels Christiansen.
Niels Christiansen från Hemocue är Bactiguards nya vd.

Den 16 mars tillträder Niels Christiansen som ny vd för medicinteknikbolaget Bactiguard. Företaget har sedan december sökt efter en ersättare till nuvarande vd Johan Rugfelt, som då meddelade styrelsens ordförande att han ville avgå från rollen som vd av privata skäl. Han kommer istället återgå till sin tidigare tjänst som chief operating officer, COO, på bolaget.

Niels Christiansen har erfarenhet från life science-, medicinteknik- samt från energibranschen. Han kommer närmast från det svenska diagnostikbolaget Hemocue, där han var vd mellan åren 2008-2014.

- Jag är mycket glad över rekryteringen av Niels Christiansen till Bactiguard. Bolaget befinner sig i en uppbyggnads- och tillväxtfas och Niels har många års erfarenhet av att driva utveckling i både stora börsbolag som Siemens och tillväxtbolag som Hemocue. Han har visat en förmåga att framgångsrikt leda organisationer i förändring och generera tillväxt i en internationell miljö, säger Christian Kinch, styrelseordförande i Bactiguard, i ett pressmeddelande.

- Bactiguards teknologi räddar liv och det är en viktig drivkraft för mig. Vårdrelaterade infektioner och spridningen av multiresistenta bakterier är stora samhällsproblem, som Bactiguard hjälper till att förebygga. Jag är därför stolt över möjligheten att få leda bolaget i den expansionsfas som ligger framför oss, säger Niels Christiansen i ett pressmeddelande.

Bactiguard utvecklar och säljer urin-, blod- och luftkatetrar med en antibakteriell beläggning. Företaget noterades i juni 2014 på Nasdaq OMX:s huvudlista.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062