Process and Development Engineer, Valmet AB -Göteborg

| Av mentoronline | Tipsa redaktionen
Är du en specialist med erfarenhet från processindustrin som tycker om att arbeta i projektform? Vill du ha en betydelsefull roll i Valmets fortsatta utveckling av brännare och brännarsystem på den internationella marknaden? Då ska du söka tjänsten som Process and Development Engineer hos Valmet!

I rollen som Process and Development Engineer får du möjlighet att resa världen över och mötet med andra kulturer blir en del av din vardag. Du erbjuds en tjänst som specialist inom brännarsystem där du ansvarar för att genomföra processutformning och design av brännare och brännarsystem för soda-, olje- och fastbränslepannor. Du kommer att deltaga i försäljnings-, utvecklings- och kundorderprojekt där dessa även inkluderar uppstart av anläggningar på plats hos kund. Arbetet innebär också offertarbete och processteknisk utläggning av brännare och brännarsystem i kundprojekt, innefattande bland annat:

Dimensionering av anläggning, system, utrustning och komponenter
Skapa logikunderlag enligt gällande lagar och normer för programmering och verifiering av Burner Management System, BMS
Skapa underlag för styrning och reglering samt utarbeta förslag till tekniska garantier
Processäkerhetsanalyser och mass- och värmebalansberäkningar

Som Process and Development Engineer kommer du också leda utvecklingsprojekt och ta fram anvisningar och hjälpmedel inom området samt medverka vid intern och extern utbildning.

Valmet är ett globalt företag som erbjuder sina medarbetare stora utvecklingsmöjligheter och mycket stöd inom organisationen. Tjänsten är tillsvidare, ska tillsättas omgående och innebär globalt resande upp mot 100 dagar per år.

Uppdragsgivare: Valmet AB

Ort: Göteborg

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör inom kemiteknik eller med liknande utbildning. Alternativt har du motsvarande arbetslivserfarenhet. Du behöver ha minst två års erfarenhet från processindustrin med verksamhet inom kemisk apparatteknik, energiteknik eller liknande. I tidigare roll har du arbetat med Burner Management System, BMS, eller processäkerhet och har också erfarenhet från driftsättning och felsökning. Självklart behärskar du svenska och engelska i tal och skrift samt innehar körkort.

Det är meriterande om du har deltagit i projektarbete, gärna i en ledande roll där kostnadskalkylering varit en del av dina uppgifter. Vi ser också positivt på ett intresse för förbränning och logiksystem. Kanske har du även erfarenhet inom mekanikkonstruktion?

Som person är du en driven och ansvarstagande problemlösare med förmåga att analysera kundproblem. Du är innovativ och är van vid att göra avancerade, tekniska beräkningar. Du tar dig an utmaningar på ett smidigt och affärsmässigt sätt och har lätt för att tolka och ta till dig lagar, normer och information. Du är en lagspelare, men klarar dig lika bra på egen hand. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Har du rätt profil uppmuntrar vi dig att inte vänta med din ansökan utan skicka in den omgående då intervjuer och urval görs löpande.

I denna rekrytering samarbetar Valmet med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johanna Magnusson 0725-328 441.

Ansökan till tjänsten görs via www.dfind.se/science-engineering senast den 22 februari 2015. Välkommen med din ansökan!

Organisations-/fö retagsbeskrivning:
Valmet Corporation is a leading global developer and supplier of services and technologies for the pulp, paper and energy industries. Our 11,000 professionals around the world work close to our customers and are committed to moving our customers’ performance forward – every day.

Valmet’s services cover everything from maintenance outsourcing to mill and plant improvements and spare parts. Our strong technology offering includes entire pulp mills, tissue, board and paper production lines, as well as power plants for bio-energy production.

The company has over 200 years of industrial history and was reborn through the demerger of the pulp, paper and power businesses from Metso Group in December 2013. Valmet’s net sales in 2013 were approximately EUR 2.6 billion. Valmet’s objective is to become the global champion in serving its customers.

Valmet’s head office is in Espoo, Finland and its shares are listed on the NASDAQ OMX Helsinki Ltd.

Read more www.valmet.com, www.twitter.com/valmetglobal


Håll dig uppdaterad med MedTech Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

AI i vården - så här ska det bli verklighet

Avslöjande siffror i rapport om vården

Den nya rapporten Future Health index som görs årligen av Philips visar att svensk vård fungerar bra, men flera länder är bättre. Bristen på teknik pekas ut som det stora problemet av hela panelen under debatt i Almedalen.

Lyckas anställa trots kandidatbrist

Många företag vill ha folk, men det är inte lätt att hitta kandidater i life science-sektorn i dag. Men det går. Se seminariet från Poolia Life Science i Almedalen.

Makt att förändra vården - så vad ska du göra?

Almedalen: bilderna, åsikterna, människorna

Bland runstenar och fornlämningar diskuterades AI, framtidens IT-system i vården och hur modern medicinteknik kan hjälpa människor på liv och död. En talande miljö menade flera av de namnkunniga deltagarna på Medtech Café i Almedalen.

Almedalen med MedTech Magazine och Life Science Sweden

Var: Gotlands Museum, Strandg 14, Visby. När: Måndagen den 2 juli kl 09.30 - 15.00

Nyhetsbrev

Delaktig patient i diabetesvård

Arkiv

Snart förenas västsveriges start up-fält igen!

Almedalens rockstjärnor inom medtech

- din guide till de viktigaste människorna i Almedalen inom medtechvärlden och de frågor som de driver.

Macchiarini-skandalen: Visselblåsare fälls

– Det är KI:s bestämda uppfattning att en visselblåsare som deltagit i en forskningsstudie och som medverkat som författare till publicerad vetenskaplig artikel, trots en anmälan, inte kan undgå eventuellt ansvar för oredlighet i forskning, kommenterar KI:s rektor.

Ny generaldirektör för Vårdanalys

Bakslag för Dignitana

Svensk sjukvård behöver ny teknik

Sjukvårdens underskott väntas öka med cirka 20 miljarder varje år om inte ny teknik får lösa vissa problem.

200 miljoner till tvärvetenskap

Plus

Vården ska lära av flygledartornet

Likt en radar ska ny teknik mäta vitala funktioner i kroppen och automatiskt larma vid avvikelser. Innan det är fara för liv. Hemmonitorering ska göra patienterna friare. - Målet är att människor ska kunna leva med sin sjukdom, inte tyngas under den, säger Mikael Wintell, på Västra Götalandsregionen.

Plus

Hemmoniterering ger trygghet

Kampen för nära vård förs av leverantörerna

Medhelp är ett av flera företag och vårdoperatörer som vill hjälpa patienter hemma. Men de får inte. – Vi har försökt få intresse för den här tjänsten i över tio år, vi har studier, ändå går det inte att få breddinfört, säger Björn Arkinger, ansvarig för vårdtjänster på Medhelp.

Krönika: AI i vården – naiv utopi eller självklar framtid?

Ny HR-chef på Apoteksgruppen

Cancertoppmöte: Tidig diagnos viktigast

Billig nålkirurgi lika bra som läkemedel

Jönköpings cancerpatienter lever längst

Sämst chans att överleva cancer efter fem år har patienterna i Gävleborg. Bäst har de som bor i Jönköping.

Krönika: Att göra-listan hösten 2018

Kry tar in halv miljard

Stort intresse för Tbc-diagnostikföretag

Nya pengar in i Immunovia

Fyra nya till Coala

Tummen upp för Braincool i USA

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.124