23948sdkhjf

Cerner köper Siemens e-hälsodel

Cerners köp av Siemens health services är nu klart. 10,7 miljarder blev priset. Den nya jätten har nu e-hälsolösningar för över 18000 sjukhus runt om i världen.
I köpet ingår alla tillgångar som patent, kundrelationer och medarbetare.
– Genom att kombinera våra kundbaser, investeringar i FoU och medarbetare, är vi i en bra position för att leda kunderna genom en av de mest dynamiska epokerna i vården, säger Neal Patterson , Cerners styrelseordförande, vd och medgrundare, i ett pressmeddelande.

Det nya fusionerade bolaget blir en gigant på området e-hälsa. Nu planeras en forskning-och utvecklingsbudget på 650 miljoner dollar per år.

– Cerner förblir inriktade på viktiga utvecklingsområden inklusive medborgartjänster, professionens erfarenheter, öppna plattformar och mobilitet. Vi ser dessa som kritiska områden för investeringar för att säkerställa att sjukvårdsproducenterna kan möta växande regulatoriska krav och kontrollera kostnaderna, samtidigt som man fortsätter att förbättra kvaliteten i vården, säger Neal Patterson.

Cerner och Siemens AG , tidigare moderbolag för Siemens Health Services, kommer också att gå vidare med en strategisk allians som syftar till att skapa industriella innovationer. Alliansen sammanför Cerners ledarskap för IT i vården med Siemens AG:s expertis inom modulariteter och bildbehandling. Båda företagen förväntas investera upp till 50 miljoner dollar under en inledande treårsperiod. Inledningsvis kommer alliansens fokus att vara på att integrera diagnostik och terapi i den elektroniska patientjournalen.

Cerner beräknar sina intäkter under 2015 till mellan 4,8 och 5 miljarder dollar, och får nu en kundbas i fler än 30 länder och mer än 18.000 sjukhus och andra sjukvårdsenheter.

John Glaser , tidigare vd för Siemens Health Services, har övergått till Cerner som senior vice president och ledamot i bolagets verkställande ledning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078