23948sdkhjf

Turkarna får svensk cancerutrustning

Sju sjukhus i Turkiet utrustas med linjäracceleratorer och mjukvara för strålbehandling från Elekta efter en beställning från turkiska Hälsovårdsministeriet.


Utrustningen de köpt används för att behandla cancertumörer. Elekta Synergy underlättar för läkaren att visualisera tumörerna, medan Agility möjliggör en precis formering av strålen efter tumörens form. Med bågbaserad strålterapi, VMAT, förkortas behandlingstiden, vilket både sjukhusen och patienterna tjänar på.

Varje år diagnosticeras 258 personer per 100 000 invånare i Turkiet med cancer enligt Världshälsoorganisationen. Cancer är den näst vanligaste dödsorsaken i Turkiet. Den vanligaste cancerformen för män är lungcancer och bröstcancer för kvinnor. Elekta Synergy har kliniskt bevisats effektiv vid behandlingen av båda typerna av cancer, och flera andra indikationer, enligt pressmeddelandet från företaget.

– Vi är mycket glada över att leverera en behandlingslösning som gör det möjligt för det turkiska hälsovårdsministeriet att erbjuda toppmodern cancerbehandling. Särskilt gläder det oss att flera av sjukhusen är nya kunder för Elekta, säger Ian Alexander, EVP för Elektas Region Europa, Afrika, Latinamerika och Mellanöstern. Detta är den första större ordern för Elekta Turkiet, vår nya affärsenhet som utvecklades efter förvärvet av Mesi Medikal .

Elekta erhöll kontraktet efter en offentlig upphandling, där pris och prestanda var de viktigaste kriterierna. Det totala värdet på affären är närmare 16 miljoner euro och ordern har bokats under Elektas tredje kvartal 2014/15.

På inköpsordern stod även behandlingsplaneringssystemet Monaco 5.0 och onkologiinformationssystemet Mosaiq med.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.364