23948sdkhjf

Analysutvecklingschef till APL – Kungens Kurva/Stockholm

APLs verksamhet bygger på utveckling och tillverkning av nya läkemedel. Många av de läkemedel APL utvecklar ligger i framkant av forskning för sjukdomar som idag inte kan behandlas. Avdelningen för Utveckling har de senaste åren varit ett växande område för APL och prognosen är fortsatt tillväxt. Gruppen för analysutveckling är en del av utvecklingsorganisationen på APL. Gruppen verkar som en stödfunktion för tillverkningen och projektledarna för externa uppdrag och utgör därmed en viktig del i APLs leveransorganisation. Gruppen utför uppdrag inom kemisk analys vid utveckling av läkemedel åt externa kunder, oftast i samband med kliniska prövningar i Fas I-III, samt analyser vid utveckling av APLs egentillverkade läkemedel.

Tjänstebeskrivning:

Som chef för analysutveckling har du personalansvar inklusive ansvar för arbetsmiljö för de 20 kemister som arbetar i gruppen. I din roll förväntas du genom ditt ledarskap ge en tydlig inriktning för både det operativa och verksamhetsutvecklande arbetet. En av dina huvuduppgifter är att utveckla individerna i din verksamhet och säkerställa kompetensutveckling för att långsiktigt kunna möta kundernas behov. I samråd med dina medarbetare förbättrar och utvecklar du de flöden och arbetsrutiner som säkerställer uppdragsleveransen mot APLs kunder och säkerställer avdelningens stödfunktion till övriga organisationen inom APL. Det tvärfunktionella samarbetet med övriga grupper, specialister och chefer är viktigt och en del av dina uppgifter.

APL erbjuder en spännande och strategisk ledarroll. Tjänsten är placerad i Kungens Kurva, Stockholm. Utmaningen i rollen är att utveckla personalen och verksamheten samtidigt som du säkerställer leveransen i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer:

Du som söker har en akademisk utbildning inom analytisk kemi. Du har minst tio års erfarenhet av arbete med utveckling inom kemisk analys och minst fem års erfarenhet av att leda och utveckla personal. Som ledare har du har en stark förmåga att delegera, tydlig och rak kommunikation samt en god prioriteringsförmåga. Vidare har du erfarenhet från kundstyrd verksamhet med varierande arbetsbelastning och erfarenhet att leda arbete som styrs av strikta deadlines. Sannolikt har du varit chef i GMP-reglerad verksamhet. Har du dessutom arbetat med fokus på LEAN och vana att optimera verksamhet utifrån givna resurser är detta mycket meriterande.

Du är skicklig på personalledning samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du Affärsmässig, Lyhörd, Lösningsorienterad och Ansvarstagande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan:

I denna rekrytering samarbetar APL med Dfind Science& Engineering. För mer information kontakta rekryteringskonsult Ellinor Crafoord, 073-343 4502. Ansök via www.dfind.se senast 2015-02-01. Intervjuer kan komma att ske löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Organisationsbeskrivning:

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel och en av de ledande kontraktstillverkarna inom Life science i Sverige. APL har fyra anläggningar (Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö) för tillverkning och utveckling av läkemedel. APL bedriver produktion och laboratorieverksamhet, inklusive produktutveckling. APL erbjuder cirka 2000 produkter och bedriver ett mycket aktivt sortimentsarbete med specialister/förskrivare och myndigheter. APLs omsättning uppgår till ca 1,1 mdkr, antalet medarbetare är cirka 500. APL har ett integrerat ledningssystem som är certifierat enligt ISO standard. Läs gärna mer på www.apl.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173