23948sdkhjf

Getinge får ny chef

Ett av Sveriges största medtechbolag byter chef. Getinges styrelse har beslutat att utse Alex Myers till ny vd och koncernchef för Getinge. Alex Myers efterträder Johan Malmquist som meddelat styrelsen att han önskar avsluta sitt uppdrag.


- Jag är stolt och glad över att komma tillbaka till Getinge. Det är både hedrande och en stor utmaning att få chansen att leda Getingekoncernen, säger Alex Myers .

Johan Malmquist har meddelat styrelsen att han efter 26 år på Getinge varav 18 år som vd och koncernchef önskar avsluta sitt uppdrag. Johan Malmquist kommer att finnas kvar som rådgivare till styrelsen och vd fram till årsstämman 2016.

- Att lämna uppdraget som vd och koncernchef för Getinge har på inget sätt varit ett lätt beslut, säger Johan Malmquist i ett pressmeddelande. Tiden är dock rätt och jag är glad att styrelsen utsett Alex Myers, som jag av egen erfarenhet vet är en kompetent och uppskattad ledare, till min efterträdare. Jag önskar honom all lycka till.

Alex Myers är för närvarande vd och koncernchef för Hilding Anders, en globalt ledande tillverkare av sängar med en omsättning om 9 miljarder sek och 8 000 anställda i 30 länder. Han har ett tidigare förflutet inom Getingekoncernen som vd för ArjoHuntleigh och chef för affärsområdet Extended Care under perioden 2009-2013. Innan dess var han medlem i Carlsbergs koncernledning i 10 år, varav de sista 5 åren som chef för de västeuropeiska marknaderna.

- Jag är mycket glad att Alex Myers återvänder till Getingekoncernen, denna gång som vd och koncernchef. Alex Myers har en god kunskap om sjukvårdssektorn och en omfattande internationell erfarenhet. Han har visat prov på egenskaper som gör honom mycket lämplig att leda Getingekoncernen framöver, ta sig an våra utmaningar och bygga vidare på de världsledande positioner vi byggt upp, säger Getinges styrelseordförande Carl Bennet .

- Getinge har under Johan Malmquists ledning utvecklats till en global medicinteknisk koncern med världsledande positioner på ett flertal områden. Detta är en framgångsrik och långsiktig industriell insats som vi är mycket tacksamma för, säger Getinges styrelseordförande Carl Bennet

Alex Myers tillträder sin nya befattning som vd och koncernchef för Getinge i samband med årsstämman den 25 mars 2015.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063