23948sdkhjf

Senior laborant till Thermo Fisher Scientific -Uppsala

Thermo Fisher Scientific är ett internationellt företag i forskningens framkant och en ledande aktör inom bl. a. allergitester. Företaget söker nu en senior laborant för att stärka verksamheten inom ImmunoCAP ISAC. Du erbjuds en spännande tjänst där du har möjlighet att växa i din roll och få utökat ansvar.


ImmunoCAP ISAC är ett in-vitro diagnostiktest för att kartlägga patienters specifika IgE antikroppsprofil mot en panel av 112 allergena komponenter från 51 olika allergenkällor. Testet baseras på modern biochip-teknologi kombinerat med företagets unika utveckling kring allergena komponenter. Som senior laborant ingår du i gruppen som arbetar med ImmunoCAP ISAC, vilken idag består av fyra personer. Tjänsten är en tillsvidareanställning placerad i Uppsala inom Bioreagens, Manufacturing Allergy.


Som senior laborant arbetar du i laboratoriemiljö med tillverkningen av testet där preparativ provberedning, aktivering av glasytor och provapplikation med avancerad spotting-utrustning ingår. Du kommer även att arbeta med delar av mottagnings- och processkontroll samt kvalificering och underhåll av utrustning. I arbetet med att etablera en ny produktion kommer du möta nya frågeställningar och därför är problemlösning, hantering av avvikelser samt att bedriva utredningar en viktig del i tjänsten. Lika viktigt är det att bidra till att effektivisera och utveckla verksamheten där arbetet med LEAN som strategi är centralt. Rollen erbjuder dynamiska samarbeten med flera olika grupper internt och den tekniska plattformen kan medföra spännande förutsättningar för nya produkter i framtiden.


Kvalifikationer:
Vi söker dig som är intresserad av produktion och vill prova på nya utmaningar inom ett nytt kvalificerat produktionsavsnitt. Du har tidigare laboratorieerfarenhet av pipettering och provhantering där du har arbetat i ett kvalitetssystem – GMP och ISO 13485 är centrala begrepp för verksamheten. I rollen gynnas du av ett intresse för automatisering och arbete med avancerade instrument. Har du tidigare även arbetat med mjukvara till instrumentering och kvalitétsäkring av densamma är detta meriterande. I övrigt ses erfarenhet av att ha arbetat med LEAN samt allmän IT-kunskap som en styrka för tjänsten. Det nära samarbetet inom gruppen förutsätter god samarbetsförmåga, och som person är du flexibel och kommunikativ samt strukturerad och noggrann. Metoder och underlag förekommer på svenska och engelska vilket förutsätter goda språkkunskaper. Flera arbetsmoment dokumenteras och vi ser gärna att du är van att skriva rapporter. Vi tror du har en teknisk, alternativt naturvetenskaplig eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet.


Organisations-/företagsbeskrivning:
Thermo Fisher Scientific Inc. (NYSE: TMO) is the world leader in serving science, with revenues of $17 billion and 50,000 employees in 50 countries. Our mission is to enable our customers to make the world healthier, cleaner and safer. We help our customers accelerate life sciences research, solve complex analytical challenges, improve patient diagnostics and increase laboratory productivity. Our four premier brands – Life Technologies, Thermo Scientific, Fisher Scientific and Unity Lab Services – offer an unmatched combination of innovative technologies, purchasing convenience and comprehensive support. For more information, please visitwww.thermoscientific.com/phadia.


Uppdragsgivare: Thermo Fisher Scientific


Ort: Uppsala


Omfattning: Heltid


Sista ansökningsdag: 11 januari


För information: I den här rekryteringen samarbetar Thermo Fisher med Dfind Science & Engineering. Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Stefan Grip, 0733-434145, för frågor. Sök tjänsten via www.dfind.se/science-engineering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094