23948sdkhjf

Ansökan till Jimmy Dahlstens fond nu öppen

Varje år delar Jimmy Dahlstens fond ut upp till 2 miljoner kronor till idéer som möjliggör ett friare liv för personer med nedsatt rörlighet. Fonden grundades för att ge alla människor rätt att påverka och styra över sin egen vardag – oavsett fysiska förutsättningar.
Har du en idé som kan hjälpa människor med funktionsnedsättning till ett friare liv? Då kan du söka medel från Jimmy Dahlstens fond. Fonden grundades av företaget Etac och företagets styrelse förvaltar denna. Alla kan söka medel från fonden: institutioner, ideella organisationer, privatpersoner eller företag. Det viktiga är att projekten håller en hög kvalitet och att det finns ett uttalat behov av medel. Fonden är öppen för ansökningar från den 1 december 2014 och sista inlämningsdag är den 30 januari 2015.

Ansökningarna delas in i kategorierna Innovation, Engagemang och Kunskap. För att söka medel från innovationskategorin ska ansökan beröra nya, innovativa lösningar och hjälpmedel som kan underlätta för personer med nedsatt rörlighet. Fonden kan exempelvis finansiera alltifrån en prototyputveckling till en marknadsstudie.

Inom Engagemangskategorin kan medel sökas för exempelvis aktiviteter som hjälper personer med nedsatt rörlighet att bryta sin isolering. I kategorin Kunskap kan medel sökas för studier eller utbildning om hjälpmedel eller projekt som bland annat vill minska fördomar och okunskap kring funktionshinder. Inom kategorin kunskap välkomnar juryn särskilt hälsoekonomiska studier kopplade till hjälpmedel.

Det är endast projekt vars effekt kommer att öka möjligheterna framför allt för personer med nedsatt rörlighet som är bosatta i Sverige kommer att utvärderas.

Projekten utses av en fristående jury bestående av:

• Lena Jansson, ordförande i fonden och distriktschef Sodexo Hjälpmedelsservice
• Thomas Fogdö, föreläsare och mental rådgivare
• Karl Erik Olsson, förbundsordförande Sveriges Pensionärsförbund

Juryn baserar sin utvärdering på all information som efterfrågas och gör utifrån informationen en bedömning kring bland annat användarnytta/samhällsnytta, genomförbarhet och behov.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.22