23948sdkhjf

Regionläkare ska stärka Skånes patientsäkerhet

Nyligen valdes Jens Enoksson till ny regionläkare i Skåne. Han har enligt regionens pressmeddelande en bred läkarerfarenhet och stor erfarenhet av kvalitetsarbete. Därtill slutförde han nyligen en kvalitetsutredning på uppdrag av SKL. - Min huvudsakliga uppgift är att säkra och ytterligare stärka patientsäkerheten, säger han.
- Jag har stor respekt för uppdraget och det ansvar som följer med det. Med vår stora befolkning har vi ett särskilt ansvar att hålla hög kvalitet och minimera vårdskador. Vi ska vara bland de ledande landstingen i landet, säger Jens Enoksson .

Trots flera chefsroller och utredningsuppdrag ser Jens Enoksson sig som läkare i första hand. Fram till i somras har han ibland stärkt upp som allmänpraktiserande läkare på Vårdcentralen i Bromölla. Som regional chefsläkare vill Jens Enoksson lägga särskilt fokus på det förebyggande arbetet med patientsäkerhet.

- Jag vill bidra till en aktiv syn på patientsäkerhet där vi lägger fokus på patientmötet. Vi måste hela tiden jobba för att sänka riskerna i vården. Patienterna ska alltid vara trygga, avslutar Jens Enoksson.

Jens Eriksson tillträder sin nya tjänst som regional chefläkare den 15 december. Han efterträder Åsa Hallgårde som har en ny tjänst som överläkare i Ängelholm.

__________________________________________________________


FAKTA/ Om Jens Enoksson

Ålder: 44 år

Bor: Född i Bromölla men bor sedan länge i Lund.

Familj: Fru och två barn.

Läkarutbildning: Läkarexamen från Lunds universitet 1997, ST-utbildning i klinisk patologi.

Jobbat i Skåne: ”Jag har faktiskt jobbat hela mitt yrkesverksamma läkarliv i Skåne men på många olika platser. Bland annat på sjukhusen i Ängelholm, Helsingborg, CSK, Lund och Malmö, på RCC Syd och på

Vårdcentralen i Bromölla.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062