23948sdkhjf

Erfaren VA-utredare till Uppsala Vatten – Uppsala

Rent vatten är en grundläggande samhällsfunktion och hos oss blir du en viktig del i att säkra VA-tjänster som kännetecknas av kvalitet, pålitlighet och effektivt hushållande av resurser.


Vi söker därför dig som vill vara delaktig i Uppsalas samhällsutveckling inom ett intressant område med spännande utmaningar, där du erbjuds en fri roll i en trygg organisation med goda möjligheter till fortbildning och ökat ansvar!


Uppdrag med fokus på utredning


Planeringssektion Nät hanterar planering, stöd och uppföljning avseende ledningsnätet för VA-verksamheten. Som utredningsingenjör i denna sektion ingår du i ett team som, utöver sektionschefen, utgörs av åtta personer bestående av sex utredningsingenjörer, en GIS-tekniker och en kartingenjör. Här får ni möjlighet att interagera och utbyta idéer för att tillsammans uppnå de bästa lösningarna.


Såväl planering för att säkra VA-försörjning på längre sikt som hantering av akuta insatser är en del av verksamheten. Tillsammans med gruppen arbetar du med förnyelseplanering samt förvaltning av befintligt ledningsnät – arbetsuppgifter som bl.a. består i att dimensionera dagvattenlösningar och genomföra VA-utredningar för befintliga och nya områden. I tjänsten ingår att analysera ledningsnät med hjälp av hydraulisk modellering samt arbeta med relevant lagstiftning kopplat till verksamhet avseende vatten och avlopp. Du arbetar till stor del självständigt men interagerar också med andra utredningsingenjörer, projektledare, projektörer, tekniker och driftpersonal. Arbetet innefattar även samverkan med kommunen, allmänheten och andra intressenter.


Kvalifikationer:
Vi söker dig med en akademisk utbildning såsom ingenjör inom väg och vatten, relevant naturvetenskaplig inriktning eller motsvarande. Kravet på utbildning kan ersättas med gedigen arbetslivserfarenhet inom området eller från liknande verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av planering, projektering, hydraulisk modellering och/eller utredningar från VA-branschen inom kommunal eller privat verksamhet. GIS-kompetens och kartvana är meriterande liksom kunskap om relevant lagstiftning, såsom lagen om allmänna vattentjänster, PBL och miljöbalken. Rollen kräver en analytisk kompetens och för att lyckas i tjänsten hjälps man av ett intresse för beräkningar. Som utredningsingenjör arbetar du en hel del internt, vilket ställer krav på flexibilitet och en övergripande förståelse för olika funktioner i organisationen. Du har även en god samarbetsförmåga och motiveras av att skapa kontakt och samarbeten i arbetet. Du förväntas ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi ser gärna att du har körkort.


Organisations-/företagsbeskrivning:


Uppsala Vatten och Avfall AB är ett kommunalt bolag med cirka 175 medarbetare och verksamheten präglas av stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Man arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall.


VA-avdelningen är bolagets största med sektionerna för vattenverk, reningsverk, ledningsnät, planering Nät och planering VA. Hela avdelningen sköter om drygt 600 km vattenledningar, drygt 1100 km avloppsledningar, 14 vattenverk och 11 reningsverk och ett 100-tal pumpstationer. www.uppsalavatten.se.


Uppdragsgivare: Uppsala Vatten och Avfall AB


Ort: Uppsala


Omfattning: heltid


Sista dag för intresseanmälan: 16 november


För information: I den här rekryteringen samarbetar Uppsala Vatten och Avfall AB med Dfind Science & Engineering. Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Stefan Grip, 0733-434145, för frågor. Välkommen med en intresseanmälan via platsannonsen påwww.dfind.se/science-engineering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078