23948sdkhjf

Nålskydd hoppas på Australien och Nya Zeeland

Svenska Vigmed, som gör nålskyddsprodukter för sjukvården, hoppas nu på marknaderna i Australien och Nya Zeeland med ett distributionsavtal med företaget Device Technologies. – Vigmeds produkter är av hög kvalitet och erbjuder oss en kostnadseffektiv och konkurrenskraftig lösning på problemen kring stickskador och vårdpersonals säkerhet, säger Ruth Roberts på Device Technologies.


Enligt ett pressmeddelande från Vigmed har företaget tecknat ett exklusivt distributionsavtal för de stegen in i Asien och Stillahavsområdet.

– Device Technologies har en gedigen erfarenhet av denna specifika, geografiska marknad, särskild erfarenhet av infusionsterapimarknaden och ett gott rykte med hög kvalitet på försäljning och supportfunktioner. Att de valt att föredra just våra säkerhetsprodukter framför andra tillverkares ger oss stort förtroende när vi nu lanserar på dessa marknader, säger Vigmed Sales Director, Asia Pacific, Mike Dooley .

Marknadslanseringen kommer att ske när registreringsprocedurerna är slutförda, vilka i sin tur är baserade på existerande CE-certifiering.

-Detta samarbete passar väl in i vår strävan efter att möjliggöra en förstklassig sjukvård genom att tillhandahålla de bästa medicintekniska produkter i världen, kommentarer Ruth Roberts , affärsutvecklare på Device Technologies.

Vigmed är ett svenskt medicinteknikbolag som säljer nålskyddade stickprodukter. Vigmed har sitt huvudkontor i Helsingborg och sysselsätter ett 20-tal anställda. Vigmeds aktie handlas på Nasdaq OMX First North under kortnamnet VIG och har cirka 5 400 aktieägare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08