23948sdkhjf

Elekta ska växa i Kina

Efter klartecken både i USA och i Europa för Elektas linjäraccelerator Versa HD har China Food and Drug Administration, CFDA, gett klartecken för försäljning och marknadsföring av Versa HD i Kina.
Flera cancersorter ökar i Kina. Enligt en internationell forskningsorganisation diagnosticeras varje år mer än tre miljoner människor i Kina med cancer. De vanligaste cancertyperna är lungcancer, magcancer, tjock- och ändtarmscancer, levercancer samt matstrupscancer.

– I takt med att cancer ökar, ökar även behovet av avancerade och effektiva behandlingar. Versa HD kommer att stödja den statliga hälsovårdsreformen som innebär en uppgradering av hälsovårdscentralerna i stadsområden och på landsbygden fram till år 2020, säger Anming Gong , VD för Elekta Kina.

Versa HD är utrustad med multibladskollimatorn Agilty som formar stråldoserna efter tumörens form och därmed ökar skyddet av frisk vävnad. Versa HD levererar inte bara högre stråldoser utan systemet förbättrar även det kliniska arbetsflödet då sofistikerade strålbehandlingar kan utföras på samma tid som standardstrålbehandlingar.

Sedan lanseringen av Versa HD 2013 och har i dagsläget levererats till mer än 30 länder. Sedan 1982 har Elekta funnits på plats i Kina och åtta av de tio största cancerklinikerna använder bolagets linjäracceleratorer. Introduktionen ska leda till att stärka Elektas position på den kinesiska marknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297