23948sdkhjf

Kommunikationsdirektör till dynamisk forskningsnära organisation, STUNS och Uppsala Bio - Uppsala

STUNS – Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle – och Uppsala BIO söker kommunikationsdirektör som vill ta ansvar för att på ett strategiskt och operativt plan leda organisationens kommunikationsarbete.

Vi erbjuder en nyckelroll hos oss då vårt uppdrag handlar mycket om just kommunikation. Det handlar bl a om att informera om life science-sektorns utveckling och villkor. Under varumärket Stockholm-Uppsala Life Science marknadsför vi regionen globalt.

Hos oss får du möjlighet att på lång sikt bidra till utveckling av verksamheterna genom ett utveckla processer och arbetssätt inom kommunikationsområdet. Du har ett övergripande ansvar för att organisera och utveckla organisationernas informations- och kommunikationsarbete och säkerställa en effektiv kommunikationsstruktur. Du rapporterar till VD.

I ansvaret ingår även bl a att:

• Utveckla och stärka STUNS och Uppsala BIO:s varumärke

• Ta fram och utveckla organisationens kommunikationsplattform och kommunikationspolicy

• Ansvara för att utveckla kompetensen inom kommunikation i hela organisationen

• Lägga grunden för en effektiv samverkan med det nätverk av andra innovationsstödjande organisationer samt media

• Företräda organisationens kommunikationsarbete i interna och externa nätverk samt i kontakt med stiftarnas organisationer

För att lyckas i rollen behöver du ha flerårig erfarenhet av arbete med extern kommunikation, varumärkesfrågor och marknadskommunikation/PR, gärna från en komplex organisation. Att ha erfarenhet av arbete med eller inom life science-industrin är meriterande. Att dessutom ha arbetat som driven näringslivsjournalist är ett plus liksom erfarenhet från både privat och offentlig sektor. Du är en professionell beställare gentemot t ex reklambyrå och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska likväl som på engelska. Som grund ser vi att du har en akademisk utbildning inom kommunikation eller motsvarande, gärna kombinerat med utbildning som stödjer kunnandet inom life science.

Hos oss finns möjligheten att arbeta självständigt samt driva frågor framåt och åstadkomma resultat på både operativ och strategisk nivå. Vi uppskattar att du är en person som ser möjligheter, tar initiativ och uppmuntrar kreativitet.

Intresserad?

Välkommen med en ansökan via www.proffice.se senast den 29 september 2014. Har du frågor vänder du dig till rekryteringskonsult Kajsa Angerdal Skoglund, tfn 073 343 42 73.

Organisations-/företagsbeskrivning:

Välkommen till Uppsala BIO – Life Science Pathfinder

Uppsala BIO bygger nya vägar för att långsiktigt stärka life science sektorns konkurrenskraft och tillväxt. Vi gör det i ett nära samarbete med industrin, universiteten, sjukvården och samhället. Läs mer på www.uppsalabio.se

Välkommen till STUNS - Framsyn och samverkan

Samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringslivet och offentliga organisationer, för att stödja utvecklingen av företag på nya områden var en grundtanke när Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle – STUNS initierades 1983. Läs mer på www.stuns.se

Uppdragsgivare: STUNS och Uppsala BIO

Ort: Uppsala
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062