23948sdkhjf

Nytt life science-möte belyser innovation

Paul Gatenholm, professor i biopolymerteknologi på Chalmers, kommer att hålla ett föredrag om 3D-bioprinting av levande human vävnad och är en av föreläsarna under Nationella Life Science-dagen den 30 september. När biotekniken möter nanotekniken skapas nya forskningsverktyg som möjliggör ökad detaljkunskap för bättre vård.


En rad andra intressanta talare kommer också att finns på plats under dagen. Bland annat kommer Mathias Uhlén , professor i mikrobiologi på KTH och Director för Science for Life Laboratory, att berätta vad som är på gång på SciLifeLab.

Professor Agneta Richter-Dahlfors ska berätta mer om det innovativa forskningsområdet nanomedicin. Det handlar om gränsöverskridande forskning som kan revolutionera sjukvården, ge upphov till innovationer för diagnostik och behandling. Närmare i tiden siktas nya läkemedel och smarta produkter för laboratorie- och sjukhusmiljö men också för hemmiljö. Richter-Dahlfors leder Swedish Medical Nanoscience Center vid Karolinska Institutet. Hon driver grundvetenskapliga och mer tillämpade forskningsprojekt inom bakteriella infektionssjukdomar. Hon har även lagt grunden till det nya området Organisk Bioelektronik, där ett av målen är att skapa konstgjorda nervceller av ledande plast.

Passa också på att ställa dina frågor om hur svensk life science kan lyfta sig själv till Susanne Ås Sivborg , regeringens samordnare för life science-sektorn i Sverige.

Nationella Life Science-dagen den 30 september , som arrangeras av Kemivärlden Biotech arrangerar i samarbete med Swedish Incubators & Science Parks -SISP Nationella Life Science-dagen - en ny årlig mötesplats med syfte att ena life science-Sverige. Forumet kommer belysa morgondagens FoU, nya banbrytande teknologier och gränsöverskridande samarbeten samt öppna dörren till nya affärsmöjligheter.

För mer information: http://nationellalifesciencedagen.se/

Mathias Uhlén, Agneta Richter-Dahlfors och Susanne Ås Sivborg är några av talarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063