23948sdkhjf

Projektchef till Meva Energy - Göteborg

Som Projektchef hos Meva Energy kommer du att bygga upp företagets projektverksamhet och ansvara för att projekten löper enligt uppsatt budget, tidplan och kvalitet; med fokus på miljö, hälsa och säkerhet. Du är själv även operativ projektledare och kommer succesivt rekrytera in fler projektledare som du kommer att leda. Projekten avser energitekniska anläggningsprojekt över flera discipliner mot kund. Storleken och omfattningen på projekten varierar och avser nya anläggningar, uppgraderingar, ändringar eller om- och tillbyggnationer. De nya anläggningarna kan vara belägna i Sverige och i övriga Europa, Nordamerika eller Sydostasien.

Som operativ Projektledare har du det övergripande ansvaret från förprojektering till implementering. Du säkerställer att projekten är tillfredställande specificerade och att samförstånd uppnås med uppdragsgivaren genom samtliga projektfaser. I rollen som projektledare leder och följer du upp projektens status beträffande teknikval, ekonomi, tidplan, projektplan, resurser och åtföljande behov samt utvärderar resultatet. Du koordinerar även ett stort antal underleverantörer och entreprenörer samt är delaktig i teknisk förnyelse och utveckling.

Meva Energy erbjuder ett självständigt och utmanande arbete i ett företag med starka ägare som tagit steget från utvecklings- till kommersialiseringsfas. Meva Energy befinner sig i ett expansivt skede vilket medför stora möjligheter att påverka samt forma och utveckla din roll och företaget. Företagskulturen präglas av entreprenörskap, samarbete, gedigen kunskap och erfarenhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och medför resor. Du rapporterar till VD och ingår i företagets ledningsgrupp.

Uppdragsgivare: Meva Energy AB

Ort: Göteborg

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har ingenjörsutbildning eller motsvarande och flera års relevant erfarenhet. Du har dokumenterat god erfarenhet av projektledning från förstudier till implementering och överlämning. Med en bred teknisk kunskap, ett tydligt ledarskap, övertygande personlighet och nödvändiga kunskaper kring lagar/direktiv inom området behärskar du och får ihop alla ingående discipliner. Vi tror att du har en bakgrund från kemi-, energi-, eller anläggningsindustri, alternativt inom maskinteknik eller automation. Det är meriterande om du har kunskaper om riskbedömning och certifiering. Även erfarenhet från inköp samt ett kontaktnät bland inhemska och internationella leverantörer är önskvärt.

Som person är du strukturerad, självständig och ansvarstagande med ett tydligt resultatfokus. Din positiva läggning och goda ledaregenskaper gör att du har lätt att skapa förtroende och samarbeta. För rollen krävs även ett utpräglat driv och förmåga att bygga ny verksamhet och förändringsarbete. Du har mycket goda kunskaper i engelska, både tal och skrift, andra språk är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

I den här rekryteringen samarbetar Meva Energy med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult David Rüdel 073 905 16 52. Ansökan till tjänsten görs via www.dfind.se/science-engineering senast den 9 september 2014.

Välkommen med din ansökan!

Organisations-/företagsbeskrivning:

Meva Energy utvecklar unik teknik inom området förgasning av biomassa i syfte att producera förnyelsebar el och värme. Tekniken har mycket god tillväxtpotential och Meva nu står inför en kommersialiseringsfas. Därför finns nu ett behov att rekrytera nyckelpersoner med placering vid huvudkontoret i Göteborg. www.mevaenergy.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063