23948sdkhjf

Framgång för DRX-detektorer

Carestream Health har hittills levererat fler än 9 000 DRX-detektorer världen över sedan lanseringen av Carestream DRX-1 trådlös röntgendetektor som uppgraderar befintliga röntgenrum och mobila diagnostiska bildsystem från CR- till DR- teknik eller som utrustning i nya DR-rum och mobila system.
Systemet från Carestream används i operationssalar, på akut-/ intensivvårds- och röntgenavdelningar såväl som på privata kliniker, vårdhem och militära fältsjukhus.

Dessa detektorer är snabba. De levererar tydliga röntgenbilder på cirka fem sekunder.

- Vår innovativa familj av trådlösa DRX-detektorer, bildsystem och specialiserad programvara ger utmärkt bildkvalitet samtidigt som vårdgivarna ökar produktiviteten och kostnadskontrollen, säger Diana L. Nole , chef på Digital Medical Solutions, Carestream i ett pressmeddelande från företaget.

På akutmottagningar, intensivvårdsavdelningar och pediatriska intensivvårdsavdelningar kan patientvården förbättras med programvaran från Carestream som med en enda exponering med hjälp av algoritmer producerar en omprocessad bild som är utformad för att framhäva specifika artefakter. Till exempel kan den omprocessade bilden tydligare visa placering av katetrar, pneumothorax eller mjukvävnaden i bröstet genom att tona ned de bakre revbenen samt nyckelbenen. Programvaran kan därmed hjälpa läkare att höja kvaliteten på patientvård samtidigt som behovet av ytterligare exponeringar minskar.

I DRX-portföljen ingår, utöver DRX-1-detektorn och DRX-systemen, även Carestream DRX-1C som utnyttjar cesiumjodidteknik. Den ger utmärkt bildkvalitet och förbättrad DQE (detective quantum efficiency) och är designad för traumapatienter i ortopediska och andra kliniska miljöer. För pedriatiska avdelningar finns Carestreams nyaste cesiumjodidbaserade detektor, Carestream DRX-2530C, som passar kassettbrickor för kuvöser men som även kan användas för bildtagning av extremiteter på vuxna patienter. Den mindre DRX-2530C-detektorn är avsedd att användas med DRX-Revolution-systemet eller DRX-Mobile Retrofit Kit för mobil bildhantering av neonatala och pediatriska patienter. Den kan också användas med systemen DRX-Evolution och DRX-Ascend, för att uppgradera DRX-1-rum eller för ortopediska applikationer och andra undersökningar där en liten detektor passar bäst.

För att öka användingsområdet och flexibiliteten, kan Carestreams DRX-detektorer enkelt flyttas mellan olika DRX-rum eller mobila DRX-system - en funktion som kallas För mer information om Carestreams medicinska bildlösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078