23948sdkhjf

Almedalen 2014



Så var man hemma efter ännu en hektisk vecka i Almedalen. I år har jag varit mer personligen aktiv än tidigare. Väldigt aktiv om jag får säga det själv. Jag modererade inte mindre än 9 olika paneler under måndag-onsdag. Fantastiskt roligt och lärorikt!

Som exempel avslutade jag onsdagen med att moderera ett seminarium som anordnades av OneMed och Swecare. Ypperligt arrangerat av Ulrica Ihlis och hennes team på Eventyr. Seminariet handlade om hur samverkan kan vara en väg mot att förbättra den svenska hälso- och sjukvården. Samverkan mellan vården och dess. Panelen var mycket namnkunnig med bl.a. Anders W Jonsson (Ordf Socialutskottet), Erik Weiman (Ordf i Landstingsstyrelsen i Uppsala län), Eva Nilsson Bågenholm (Nationell äldresamordnare vid Socialdepartementet), Anders Ekholm (vVD, Institutet för Framtidsstudier) samt Anna Lefevre Skjöldebrand (VD Swedish Medtech).

Anders W Jonsson inledde diskussionen med att ta upp regeringens prioriterade fokus för sjukvården och som nummer ett problemet med ökande antibiotikaresistens. Även en av mina käpphästar. Därefter diskuterade panelen möjligheterna att samverka mer och slutsatsen efter ett aktivt samtal var att samverkan mellan leverantörer och sjukvården hade mer potential än vad som utnyttjades i dagsläget och att en ökad dialog skulle kunna leda till bättre och mer effektiv vård. Seminariet var mer än fullsatt och de 70 sittplatser som fanns tillgängliga tog fort slut. Uppskattningsvis var ca 120 personer närvarande! Helt fantastiskt!

Intresset var så stort att vi lovade återkomma under hösten med en fortsättning i ett frukostseminarium eller liknande.

Tisdagen var fullspäckad och klart mest varierad för min del. Den innehöll nämligen 6 paneler att moderera, samtliga med något slags hälsotema. Det var allt från förebyggande sjukvårdsförsäkringar till hård debatt om sockrets eventuella farlighet till presentation av Medicon Village i Lund mm.

Torsdagen och fredagen ägnade jag delvis åt att själv gå på seminarier och delvis åt att träffa kontakter och kollegor inom framförallt hälso- och sjukvården.

Ett samtal om en ny spännande affärsmöjlighet hanns också med. Men det är hemligt än så länge. Mer om det senare...

Tillbaka till bloggen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094