23948sdkhjf

Sju landsting samverkar vid upphandling av IT

CompuGroup Medical lämnade in det vinnande anbudet när sju landsting gick ut i en gemensam upphandling om IT-stöd till barnhälsovården. Nu är avtal tecknat med Västerbottens läns landsting och leveransen kommer att påbörjas under 2015. De andra sex landstingen har nu option på att teckna liknande avtal inom fem år.
Under slutet av 2013 gick sju landsting ihop i en gemensam upphandling med syfte att teckna avtal med en leverantör av IT-stöd för landstingens barnhälsovård, enligt ett pressmeddelande från CompuGroup Medical, CGM. Västerbottens läns landsting var upphandlande enhet och tecknar därmed avtal med en utvald leverantör. De övriga sex landstingen har option på att inom en femårsperiod teckna likalydande avtal med samma leverantör.

Produkten gäller PMO, marknadens mest använda barnhälsovårdssystem som är anpassat för BHV, med bland annat modulerna Nutrition, Tillväxt och Barnets utveckling. I systemet kan du enkelt skriva in ett barn vid BVC samt registrera och följa upp hälsobesök i BHV Basprogram. I PMO går det också att skriva ut hela eller delar av journalen. Till PMO Barnhälsovård finns också olika kopplingar till eTjänster som till exempel Svevac som innebär automatisk överföring av vaccinationer till nationellt register via Svevac, eRecept och journalöverföring från BHV till Elevhälsan.

– Det här är ett mycket spännande projekt, säger Sabine Fetz , vd på CGM. Att sju landsting gör en samverkande upphandling på det här sättet är ett mycket effektivt sätt att hantera sina inköp. Arbetsprocesserna inom barnhälsovården är tydliga och likartade, vilket gör att behovet av IT-stöd ser likadant ut oavsett vilket landsting som implementerar det.

De sju landsting som samverkade i upphandlingen är: Västerbottens läns landsting, Landstinget Blekinge, Region Halland, Landstinget Sörmland, Norrbottens läns landsting, Västernorrlands läns landsting och Örebro läns landsting.

CGM kommer nu att fokusera på att införa PMO i Västerbottens läns landsting på ett så effektivt och smidigt sätt som möjligt. Under tiden kommer de övriga landstingen få löpande rapporter om den pågående processen och samtidigt ha möjlighet att nyttja sina optioner för ett införande av PMO.

– En av de stora fördelarna med valet av PMO för dessa landsting är att de enkelt kommer att kunna föra över digitala journaler från Barnhälsovården till Elevhälsan, säger Sabine Fetz. PMO är det mest använda systemet för elevhälsodokumentation i Sverige, och nu kommer landstingen enkelt kunna överföra barnens journalinformation digitalt när barnen övergår från barnhälsovård till elevhälsovård.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.206