23948sdkhjf

Fråga Doktorn



Idag har jag och Karin (min sambo, Karin Adelsköld alltså) varit på besök hos SVT i Umeå och spelat in ett avsnitt av Fråga Doktorn. Programmet skall handla om PMS och hur det är att leva med det och sänds den 12 maj.

Karin har haft svår PMS, s.k. PMDS, och vi har tillsammans kämpat under några år för att lindra hennes problem, vilket vi lyckats med. I september startade hon en blogg om att leva med PMS, Livet Med PMS . Och vilket gensvar det har varit! Karin har fått mängder med mail från kvinnor som är mer eller mindre desperata för att få hjälp med sin egen PMS. Även jag har skrivit några inlägg och fått många mail från män, men även kvinnor, som ber om hjälp, råd och stöd.

Att leva med PMS kan vara ett helvete. En sjukdom som är svår att få hjälp med, som återkommer varje månad och som drabbar omgivningen hårdare än den sjuka. Det är inte enkelt. Och det blir inte enklare när sjukvården vet så lite och t.o.m. ibland förnekar att den ens finns. Men tro mig. PMS/PMDS finns.

Jag och Karin har bestämt oss för att starta en organisation för drabbade, ett förbund eller liknande där de som har problem kan samlas och kanske finna hjälp. Jag återkommer om det såklart.

Tillbaka till bloggen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095