23948sdkhjf

Bactiguard satsar i Latinamerika

Bactiguard har tecknat ett exklusivt distributörsavtal med Promedon om att sälja hela Bactiguards portfölj av produkter i Argentina, Brasilien, Chile och Mexiko, och finns nu på sammanlagt 41 marknader.


Promedon är ett ledande medicintekniskt företag på den latinamerikanska marknaden och har verksamhet i stora delar av världen. De har också egen forskning, utveckling och produktion. Nu ska bolaget även marknadsföra och sälja Bactiguards coatade antibakteriella katetrar.

Försäljningen förväntas komma igång inom tre månader, utom i Argentina där processen för myndigheternas godkännande av produkterna nyligen startat.

- Vi är glada och stolta över partnerskapet med Promedon, då vi i ett slag expanderar vår marknadsnärvaro rejält tillsammans med en ledande innovatör och distributör på de största latinamerikanska marknaderna. Tillsammans kommer vi att förbättra patientsäkerheten, rädda liv och spara kostnader för sjukvårdssystemet, säger Johan Rugfelt, VD för Bactiguard.

- Vårdrelaterade infektioner är ett enormt problem, såväl globalt som på våra marknader, och förekomsten av multiresistenta bakterier ökar. Genom att erbjuda Bactiguards produkter kommer vi att kunna minska användningen av antibiotika, förbättra patientsäkerheten och sänka sjukvårdskostnaderna, säger Lucas Olmedo, cfo och vice vd för Promedon, förhoppningsfullt.

Marknaden bedöms av Bactiguards ledning vara värd 100 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095