23948sdkhjf

Blogg: Äntligen!

Svensk medtechvärld är full av erfarenheter, kunskaper och goda exempel. Dela med dig. Nu öppnar medtechmagazine.se upp för röster i branschen och vården. Först ut är Anders Wennberg, med erfarenhet från alla sidor av förhandlingsbordet. Välkommen!
1998. Jag hade nyss flyttat till Östersund, det var 30 minusgrader, jag hade alldeles för kall jacka och nu skulle jag börja jobba på landstinget som jurist och inköpare efter sex år på universitetet i Lund. Intrycken var många, nästan överväldigande. Men ändå kändes det väldigt rätt. Jag skulle i och för sig börja arbeta i administrationen, bland de andra tjänstemännen, men känslan påtaglig; man var en del av att göra människor friska och man var så stolt över det. Det gjorde stort intryck på mig och fångade mitt hjärta, jag får bidra till det finaste man kan göra; få människor att må bättre.

Nu 15 år senare blir jag precis lika berörd av patienters berättelse om hur de blivit hjälpta i vården av duktig personal och fantastisk medicinteknik. Det har gällt oavsett om jag arbetat som stabschef i landsting, ordförande för Landstingsnätverket för Upphandling i Sverige, som vice vd på Swedish Medtech eller som nu senast, nordisk chef för Market Access på Johnson & Johnson.

Att nu få koka ihop allt jag gjort och alla erfarenheter jag fått i ett eget företag har jag längtat efter. Jag tror faktiskt att jag har något unikt att komma med – jag har ju faktiskt varit på alla sidor i samma bransch!

Här på bloggen kommer ni få följa min resa som egen företagare men framförallt mina funderingar på och om en hälso- och sjukvård som är i ständig förändring och alltid engagerar.

Jag ser fram emot livliga debatter och mycket aktivitet med er läsare.

Välkomna!

Tillbaka till bloggen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062