23948sdkhjf

KI söker samverkansrektor

Allt fler akademiska institutioner öppnar upp för ökat samarbete med näringsliv. Karolinska institutet söker just nu efter en vice rektor med uppdrag att uppmuntra innovationer och jobba med institutets samarbetsprojekt med företagen.

Uppdraget som vicerektor ska i förlängningen leda till mer praktisk nytta av forskningen. Som det står i annonsen: "Nyttiggörande kan dels uppnås genom implementering av upptäckter i hälso- och sjukvården, dels genom kommersialisering. Det senare kan ske genom att via ett eget innovationssystem föra upptäckter till licensiering eller start up-bolag eller genom samverkan med näringslivet."


Vicerektor för innovationer och samverkan med näringslivet ansvarar för Karolinska Institutets innovationssystem och för att utforma universitetets strategier för samverkan med näringslivet. Båda dessa områden behöver nu förstärkas och organiseras utifrån nya förutsättningar, står det i annonsen.


Till tjänsten som vicerektor sökes dock en mycket meriterad person. En professor, med mångårig erfarenhet av ledande positioner inom näringsliv och dessutom med goda ledaregenskaper. Sök om du känner manad. Du är efterfrågad.


Mer om tjänsten som vicerektor på Karolinska Institutet hittar du här.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078