23948sdkhjf

Bactiguard börsnoteras

Passar samtidigt på att byta vd och stuva om i ledningen.
Medicinteknikbolaget Bactiguard meddelar i sin bokslutkommuniké som släpptes på måndagsmorgonen att man planerar en börsintroduktion. Det är bolagets styrelse som beslutat att undersöka förutsättningarna för en notering på Stockholmsbörsen inom 18 månader. I kommunikén meddelar bolaget också att man passar på att möblera om i ledningen. Från och med den 1 mars kliver nuvarande vd Christian Kinch av vd-posten och blir arbetande styrelseordförande. Ny vd blir i stället Johan Rugfelt, som arbetat i olika delar bolaget i fyra år, varav de senaste månaderna som vice vd.

- Jag ser en stor potential i Bactiguards teknik och en av mina uppgifter blir att fokusera verksamheten och arbeta med bolagets portfölj som i dagsläget består av urin-, blod- och luftkatetrar, säger Johan Rugfelt.

Han berättar vidare att arbetet också kommer att handla om att få ut produkterna på nya marknader och där ser bolaget potential i de så kallade Bric-länderna.

- Kina, Ryssland och Indien är viktiga marknader och jag kommer också att fortsätta arbeta med marknaderna i Mellanöstern och så småningom även i Europa, säger Johan Rugfelt.

Anledningen till vd-bytet har enligt Christian Kinch i alla fall delvis formella orsaker.

...

Läs mer på Life Science Sweden
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063