23948sdkhjf

Smarta ambulanser blir ännu smartare

Smarta mobillösningar uppgraderas till 3.0. Företaget Ortivus som levererar kommunikation- och övervakningssystem ska få uppgradera 37 ambulanser till ett ordervärde på tre miljoner kronor.
Landstinget i Dalarna har bestämt sig för att uppgradera sin MobiMed 3.0 installation till MobiMed Smart från företaget Ortivus. De har även lagt en beställning på ny hårdvara. Ortivus gör mobila lösningar akutsjukvården, bland annat inom kardiologi och övervaknings- och kommunikationslösningar. Nu ska produkten uppgraderas i 37 ambulanser och ordern har ett värde på ca 3 MSEK.

Tidigare under hösten valde även Jämtlands Läns Landsting att uppgradera sina 25 ambulanser från MobiMed 3.0 till MobiMed Smart, samt köpa in ny hårdvara. Ordern var värd ca 2,3 MSEK. Installation och utrullning har påbörjats, skriver företaget i ett pressmedelande.

Ortivus startade 1985 och är i dag ett noterat bolag på NASDAQ OMX Stockholm Small Cap-lista, och etablerades 1985. Huvudkontoret sitter i Danderyd i Stockholm. Ortivus har ca 26 anställda i Sverige och Storbritannien. Mer än 1 300 ambulansfordon och 500 vårdplatser på akutsjukhus är utrustade med Ortivus lösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109