23948sdkhjf

Stort intresse för svenskt på Arab Health

Lyckad vecka för svenskarna på Arab Health i Dubai. Uppslutningen var imponerande. - Det är intressant för de svenska företagen eftersom efterfrågan är stor och det finns resurser i den här regionen, säger Anders Hallersjö, Business Sweden.


I veckan har den svenska paviljongen SymbioCare – Health by Sweden varit i Dubai. Uppslutningen är stor från svenska företag och myndigheter. Intresset för svenska tjänster och produkter från länderna runt omkring bedöms som stort. Bara under det senaste året har den svenska exporten till MENA-regionen (Mellanöstern och Nordafrika) inom Life Science ökat med 15 procent.

- Marknaden inom hälso- och sjukvård i MENA-området är expansiv, med en ökande befolkning och omfattande statliga investeringar. Till 2025 förväntas marknaden i Mellanöstern att värderas till 60 miljarder USD. Det banar väg för svenska företag med stor kompetens inom bland annat välfärdssjukdomar och infektionskontroll. Sverige har också ett gott rykte med många framstående företag som kan bidra till att effektivisera hälso- och sjukvården i regionen, säger Anders Hallersjö, Vice President Health care and Life science på Business Sweden, i ett pressmeddelande.

I nästa nummer av MedTech Magazine, nr 1 2014, får vi följa med Bactiguard på deras resa i mellanöstern. Håll utkik efter det!

Bakom paviljongen står Sveriges ambassad och Business Sweden som huvudarrangörer. De kommer bland annat att bjuda in till två seminarier inom temat livsstilsjukdomar, med fokus på diabetes, fetma, cancer och benskörhet, och ett inom antibiotikaresistens och infektionskontroll. På talarlistan finns framstående experter från bland annat WHO och hälsoministerierna från Gulfregionen, och svenska Folkhälsomyndigheten, Karolinska Institutet, Karolinska sjukhuset och Skånes universitetssjukhus.

Företagen som syns i den svenska paviljongen är Remeda, Sectra Medical Systems, Care of Sweden, Global Health Partner, Sahlgrenska International Care AB, Invest in Skåne, Kibion, Pharma Systems, Stockholm Care, Mölnlycke Health Care, Fogless International AB, TR Equipment AB, Birka Biobridges, Indevex, Skåne Care, Select Wellness, Human Care och Happy Ears. Med på resan men med egen utställningsplats är bland andra Bactiguard och Elekta.

Det är andra året i rad som Business Sweden arrangerar en samlingsmonter på Arab Health - en av världens största hälso- och sjukvårdsmässor och den största inom hälso- och sjukvård i MENA-regionen. Under 2013 deltog 3 500 utställare från 64 länder och var en mötesplats för 112 000 intressenter inom hälsa, sjukvård, och bioteknik.

Här ser vi Anders Hallersjö i den svenska paviljongen vid förra Arab Health 2013. Bilden är publicerad i Swecares blogg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047