23948sdkhjf

Innovation gör Elekta till ledare inom strålterapi

Elektas strategi att vara ledande inom strålterapi grundar sig på utveckling av avancerade produkter och tjänster. Det är en strategi som kommer att fortsätta skapa en hög tillväxt, enligt Elektas vd och koncernchef Tomas Puusepp.
– Elektas 40-åriga historia genomsyras av innovation. Vi fortsätter oförtrutet att arbeta för att utveckla nya revolutionerande produkter och lösningar för effektivare cancerbehandlingar. Elekta investerar mer i forskning och utveckling än någonsin tidigare med syfte att förbättra cancervården och patienternas liv, sa Tomas Puusepp till de samlade analytikerna och investerarna på Elektas kapitalmarknadsdag i Atlanta i samband med att ASTRO (American Society for Radiation Oncology) höll sitt 55:e årsmöte 23 september.

Under dagen presenterade Elektas ledning flera nya produkter och lösningar. Bland annat marknadens mest avancerade linjäraccelerator Versa HD™ som förenar en hög stråldos med snabbrörliga kollimatorblad. Dee Mathieson, Senior Vice President för Elekta Oncology, informerade om att Versa HD sedan lanseringen i mars har sålts till 13 länder vilket är över Elektas förväntningar. Hon presenterade också Elektas nya system XVI (X-ray Volume Imaging) som möjliggör realtidsövervakning av inre rörelser under strålbehandlingen.

John Lapré, Executive Vice President för Elekta Brachytherapy sa att lanseringen av Esteya®, en ny smidig metod för att med hög precision behandla hudcancer med elektronisk brachyterapi, är ett tydligt resultat av Elektas engagemang till innovation.

Under dagen informerades även om utvecklingsarbetet med MR linac, en linjäraccelerator som kombinerar strålbehandling med samtidig magnetresonansavbildning (MRI), och hur Elekta fortsätter att utveckla marknaden för stereotaktisk strålkirurgi (SRS) med Leksell Gamma Knife®. Todd Powell, Executive Vice President för Elekta Software, presenterade Monaco® 5.0, det senaste i utvecklingen avseende behandlingsplaneringssystem.

Invigningen av utbildningscentret Elekta Learning and Innovation Center (LINC) i Atlanta är ytterligare ett led i Elektas arbete för att ge fler människor tillgång till en bättre cancerbehandling. Utbildningscentret har byggts som en cancermottagning och kommer att stå modell för Elektas utbildningsprogram världen över.

Välrenommerade professorer bekräftade Elektas ledande ställning som pionjär och partner inom cancervården. Professor Frederik Wenz, chef för avdelningen för strålningsonkologi vid universitetssjukhuset i Mannheim, Tyskland, talade om de nya behandlingsmöjligheterna med Elektas senaste lösningar. Dheerendra Prasad, läkare och professor i neurokirurgi och strålningsonkologi vid Roswell Park Cancer Institute, Buffalo, New York, berättade om sina erfarenheter från 20 års behandling med Leksell Gamma Knife®.

Versa HD säljs inte på alla marknader. Esteya och Monaco 5.0 inväntar på 510(k)-godkännande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065