23948sdkhjf

Sectras visualiseringsbord till Kina

Sectra har inlett ett samarbete med det kinesiska företaget Tellyes Scientific vilka kommer att distribuera Sectras visualiseringsbord, Sectra Visualization Table, i Kina. Med visualiseringsbordet kan medicinstuderande öka kunskapen om människokroppen och studera olika sjukdomars inverkan på anatomin på ett sätt som tidigare inte varit möjligt i undervisningen.
– Vårt visualiseringsbord har visat sig vara ett värdefullt verktyg inom medicinsk utbildning och används i mer än 15 länder, säger Lars Wettergren, partneransvarig för Sectras affärsområde Imaging IT Solutions. Att gå in i Kina, som har över 3000 universitetssjukhus, med ett så namnkunnigt och etablerat företag som Telleys är ett viktigt steg för oss.

Att interagera med virtuella kroppar ger en ökad förståelse för kroppens anatomi och funktioner, variationen mellan individer samt bättre kunskap om mer ovanliga sjukdomsfall redan under utbildningen. Sammantaget ökar detta kvaliteten i den medicinska utbildningen.

I Kina görs betydande investeringar för att modernisera sjukvården. Tellyes Scientific tillverkar och säljer produkter inom medicinsk simulering och har hittills hjälpt 60 000 sjukhus och 3000 utbildningsinstitut i denna moderniseringsprocess. Det Tianjin-baserade företaget med försäljningskontor i Peking, Guangzhou, Chengdu, Shanghai och Xi'an grundades 1998 och har totalt över 500 anställda.

– Med Sectras visualiseringsbord har vi ett unikt erbjudande till utbildningscentra och sjukhus över hela Kina, säger Mr Xiaofei Liu, grundare och VD för Tellyes Scientific. Vi har letat efter den här typen av lösning för att komplettera våra produkter inom medicinsk utbildning och Sectra Visualization Table har visat sig vara överlägset i allt från grundläggande anatomisk utbildning till att vara en avancerad plattform för forskning.

Sectras visualiseringsbord är en stor pekskärm med ett bildvisningsprogram som gör det möjligt att interagera med tredimensionella bilder av människokroppen. 3D-bilderna tas med moderna datortomografi- eller magnetresonanskameror. Studenterna kan enkelt zooma in, rotera eller skära i den visualiserade kroppen utan att använda skalpell eller förstöra kroppen. Detta betyder att samma bilder kan användas om och om igen, samt att studenterna exempelvis kan studera olika sjukdomars inverkan på anatomi på ett sätt som inte tidigare varit möjligt i undervisningen. En unik funktion hos visualiseringsbordet är att varje universitet kan hämta och skapa egna undervisningsbilder från sin kliniska verksamhet, utöver de förinstallerade undervisningsbilder som följer med bordet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157