23948sdkhjf

Ny fransk distributör för Micropos RayPilot®

Micropos har tecknat ett distributionsavtal för Frankrike med det franska företaget Qualimedis. Bytet av distributör är ytterligare ett steg i Micropos strategi att omfokusera verksamheten från forskning till marknadsföring av RayPilot® systemet för realtidspositionering av cancertumörer vid strålbehandling.
RayPilot® har använts kliniskt sedan 2010 för att förbättra behandlingen av prostatacancer. Fram till idag har ett 25 tal vetenskapliga posters och publikationer presenterats. Bland annat har det visats att en prostata kan röra sig mer än en centimeter under pågående behandling vilket inte kan detekteras vid dagens strålbehandling som därmed är tvungen att ske på ett betydligt större område än tumören. Förekommande strålskador som uppstår vid dagens behandling av prostatacancer är bl.a. impotens, urinvägsbesvär o inkontinens samt ändtarmsblödningar. Syftet med RayPilot® är att genom att exakt veta var tumören är både före och under behandlingen så skall strålningen ske på ett säkrare och effektivare sätt med minskad risk att skada omkringliggande friska livsviktiga organ.

Qualimedis är ett företag baserat i Parisregionen som ägs och drivs av Pierre-Xavier Ribot. Pierre har lång erfarenhet av strålbehandling, innan han startade Qualimedis arbetade han under närmare 10 år som VD för Nucletron Frankrike (nu Elekta) och har därför en nära relation med franska onkologer.

- Jag är väldigt glad över Micropos har utsett Qualimedis som sin distributör för den franska marknaden och det gläder mig att få ha RayPilot® i vår produktportfölj inom strålbehandlingssegmentet som en innovativ lösning med ett högt mervärde för kunden för behandling av prostatacancer, säger Pierre Ribot, VD, Qualimedis

- Vi är mycket positiva till att börja arbeta med Pierre och hans team på Qualimedis, som har en lång erfarenhet och en hel del kontakter på den franska marknaden. Från mina tidigare positioner där vi också har arbetat tillsammans vet jag att de gör ett riktigt bra jobb, säger Charlotta Tilk, försäljningschef på Micropos Medical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095