23948sdkhjf

Säkerställande av fungerande vårddokumentation

Conscriptor utvecklar verktyg för att säkerställa en fungerande vårddokumentationen även i händelse av driftstörningar och man har nu utvecklat en ny applikation som innebär att sjukvården kan möta kraven på en fungerande vårddokumentation oberoende av störningar i journalsystemen och den inbyggda dikteringsfunktionen.
Syftet med den nya applikationen DictaSend är bland annat att bättre kunna hantera den typen av allvarliga driftstörningar som på senare tid drabbat ett antal svenska sjukhus och deras journalsystem.

DictaSend har under en längre tid testats bland cirka 100 läkare i sjukvården för att säkerställa att den uppfyller kraven på funktionalitet i kombination med stark kryptering och hög säkerhet. Applikation innebär att sjukvårdspersonal kan diktera via smartphone och informationen förs in i journalen på motsvarande sätt som om dikteringen gjorts via journalsystemets egen dikteringsfunktion.

– Applikationen har utvecklats med användarens behov i fokus och nu känner vi oss helt trygga med att erbjuda tjänsten på marknaden. Systemet gör att vården kan sköta kritiska delar av vårddokumentationen helt mobilt i händelse av kris, säger Henric Carlsson, vd på vårddokumentationsbolaget Conscriptor.

– Vi ser ett stort värde i denna nya tjänst för vår verksamhet som är en akutverksamhet och där man måste ha hög beredskap att hantera krissituationer även om journalsystemet är satt ur funktion. Vi ser därför Conscriptors lösning som en bra back-up för att säkerställa vårddokumentationen, säger Markus Frick, Enhetschef Lättakuten Danderyd, Danderyds sjukhus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095