23948sdkhjf

Englands största vårdkonsortsium satsar på IT-lösning från Sectra

Sectra fortsätter att växa i Storbritannien och har tecknat avtal med Barts Health NHS Trust i London, Englands största vårdkonsortium. Barts Health NHS Trust har valt Sectra som leverantör av radiologiskt IT-system (PACS) och ett gemensamt leverantörsoberoende bildarkiv (VNA). Avtalet löper över tio år.
Barts Health NHS Trust består av sex sjukhus och har ett upptagningsområde som omfattar över 2,5 miljoner av Londons invånare. Sectras IT-lösning kommer att öka tillgängligheten och förenkla kommunikationen av medicinska bilder inom och mellan sjukhusen vilket underlättar radiologernas dagliga arbete och bidrar till en effektivare och bättre vård. Dessutom bidrar lösningen till kostnadsbesparingar tack vare en ökad möjlighet att dela resurser mellan sjukhusen.

Avtalet omfattar Sectras IT-lösning för hantering av digitala röntgenbilder (Sectra PACS) och Sectras VNA-lösning för långtidslagring av bilder som knyter samman sjukhusens lokala bildarkiv till en gemensam infrastruktur. Därmed får sjukhusen ett effektivare arbetsflöde. I avtalet ingår också Sectras system för hantering av stråldoshistorik, Sectra DoseTrack.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094