23948sdkhjf

Upphandling av IT-plattform för Personligt Hälsokonto klar

Socialdepartementet har gett Apotekens Service AB i uppdrag att etablera en IT-plattform där enskilda individer ska ges möjlighet att samla och lagra egen hälsoinformation. Apotekens Service har genomfört en upphandling av IT-plattformen enligt LOU. Tilldelningsbeslutet är nu fattat och avtal kommer att tecknas med Capgemini Sverige AB.


- Jag är nöjd med att det första steget i detta projekt nu är klart. Vi ser fram mot nästa fas när vi tillsammans med vår leverantör Capgemini ska påbörja etableringen av plattformen. Tjänsten kommer att lanseras stegvis så att vissa målgrupper kommer erbjudas tillgång redan hösten 2013, medan den breda lanseringen till svenska befolkningen kommer att göras 2014, säger Olof Englund, styrelseordförande i Apotekens Service och medlem i projektets styrgrupp.

Fakta om tjänsten
Den tjänst som Apotekens Service tar fram är ett verktyg för individen att kunna spara, överblicka och administrera sin hälsoinformation. På ett säkert och enkelt sätt ska individen ges möjlighet att samla all information om sin hälsa – t.ex. vaccinationer och läkemedel – på ett och samma ställe. Det kommer att vara den enskilde som bestämmer vilken information som ska sparas, samt vem man vill dela sin information med.

Med satsningen skapas förutsättningar för både privata och offentliga aktörer att kunna erbjuda nya interaktiva hälsotjänster via webben eller mobila plattformar. Det kan exempelvis handla om tjänster för att dokumentera uppgifter kring friskvård och egenvård.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078