23948sdkhjf

Sectra ingår avtal med brittiskt vårdkonsortium

IT och medicinteknikföretaget Sectra har tecknat ett sjuårigt avtal med det brittiska vårdkonsortiet Salisbury, Wight and South Hampshire Domain NHS Trust (SWASH) som valt att använda Sectras IT-system för hantering och lagring av röntgenbilder, PACS.
Att vårdkonsoritet valt Sectra som leverantör av radiologiska IT-system till sina sjukhus offentliggjordes av parterna genom ett pressmeddelande (Link) i december 2012.

– Det är mycket uppmuntrande att våra investeringar på den brittiska marknaden har lett till denna stororder, säger Torbjörn Kronander, VD för Sectras medicinska verksamhet. Att stora vårdgivare som Hampshire konsortium väljer att ersätta sitt befintliga system med Sectras lösning bekräftar att vi är ett bra val för kunder med höga kvalitetskrav.

Konsortiet omfattar de sex offentliga vårdgivarna (NHS Trusts) Portsmouth Hospitals NHS Trust, Isle of Wight NHS Trust, Salisbury NHS Foundation Trust, Solent NHS Trust, Southern Health NHS Foundation Trust and University Hospital Southampton NHS Foundation Trust.

Med Sectra PACS kommer vårdgivarna få ett effektivare flöde av röntgenbilder och information i hela regionen. Via Sectras system har behörig personal på sjukhusen tillgång till bilder och information oavsett var inom regionen bilderna ursprungligen tagits. I slutändan gynnar detta patienten i form av kortare väntetider och ökad vårdkvalité.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062