23948sdkhjf

Aleris och Philips bildar strategiskt partnerskap inom radiologi

Stockholm, Sverige – Philips och Aleris har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal kring inköp och service av bilddiagnostik i Sverige. Därmed kommer Philips att ytterligare öka sin närvaro inom en viktig del av sjukvården.
Philips är marknadsledande inom bilddiagnostik och fokuserar på att förbättra människors liv genom betydelsefulla innovationer. Avtalet med Aleris innebär att ett ökat antal personer kommer att behandlas med röntgenutrustning från Philips. Partnerskapets främsta styrka är dess långsiktighet, som gör att Aleris specialistkompetens inom radiologi och företagets positionering som ledande inom vård och omsorg kombineras med Philips styrka när det gäller att utveckla nya behandlingsmetoder inom bilddagnostik.

– Aleris har en gedigen specialistkompetens och ett utmärkande engagemang och nytänkande. Det är därför med stor glädje som vi bildar ett strategiskt partnerskap där vi tillsammans ser stor potential i att förbättra hälsa och sjukvård genom meningsfulla innovationer, säger Christer Byfors, chef Philips Healthcare Sverige.

Aleris ägs av Investor och är ett av nordens ledande privata vårdföretag med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark. Företaget har cirka 7000 medarbetare. Aleris Röntgen, som ingår i Aleris Diagnostik, erbjuder undersökningar med datortomografi, konventionell röntgen, magnetkamera - både tunnelformad och öppen modell för den som har svårt att vistas i trånga utrymmen, mammografi, ultraljud och bentäthetsmätning.

– Inför denna affär har vi synat en mängd leverantörer i sömmarna. Philips var det företag som hade mest innovativa lösningar och som dessutom bäst förstod de krav på flexibilitet och snabbhet som vi inom Aleris ställer för att vi ska nå våra mål och att ge vård av högsta kvalitet, säger Karin Kaloczy, VD för Aleris Diagnostik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063