23948sdkhjf

Världens ledare samlas i Davos

Uthållig tillväxt, eller resilient dynamism på engelska, är temat för årets upplaga av World Economic Forum i Davos. När världens ledare möts i schweiziska alperna i veckan ligger fokus på vikten av samarbete och framtidstro för att ta sig igenom den ekonomiska krisen.
Hur kan Europa och EU öka sin konkurrenskraft och förnya sin reformagenda? Hur säkerställer man en långsiktigt hållbar tillväxt? Vilka innovationer och utbildningssystem leder till skapandet av nya jobb? Hur kan den ökande digitaliseringen i världen bidra till mer jämställdhet mellan könen?

Inom ramen för World Economic Forum den 22-26 januari anordnas en stor mängd seminarier, paneldiskussioner och workshops på bland annat dessa teman. Från den svenska regeringen deltar statsminister Fredrik Reinfeldt, finansminister Anders Borg och biståndsminister Gunilla Carlsson.

Globala utmaningar kräver dynamiskt samarbete
I tider av ekonomisk kris blir länder lätt defensiva och nationalistiska, varnar World Economic Forums ordförande Klaus Schwab i en film på forumets webbplats. Den globala agendan kan däremot inte vänta, menar han, utan kräver samarbete mellan länder, näringsliv och civilsamhälle. För att möta vår tids stora globala framtidsutmaningar måste det samarbetet präglas av ett konstruktivt och dynamiskt förhållningssätt. Därav temat för årets diskussioner; uthållig tillväxt.

World Economic Forum samlar representanter för regeringar, näringsliv och civilsamhälle med syfte att diskutera vår tids globala utmaningar. Forumet träffades första gången i januari 1971 och utgjordes då av en grupp europeiska företagsledare. Gruppen växte snabbt och består idag av regeringsföreträdare, företagsrepresentanter och organisationer från hela världen. Läs mer om World Economic Forum och se programmet för årets evenemang på www.weforum.org.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094