23948sdkhjf

Alla barnhjärtans månad - Prins Carl Philip gör pins för hjärtebarn

Varje år föds 1 000 barn i Sverige med hjärtfel. För att uppmärksamma hjärtebarnen och samla in pengar till forskning om barns hjärtan genomför Hjärt-Lungfonden kampanjen Alla barnhjärtans månad. Prins Carl Philip har formgivit de hjärtepins som nu säljs som stöd till insamlingen.
– Prins Carl Philips hjärtepins med ballonger som formar ett hjärta för genast tankarna till barnlekar och glädje, en glädje som barn med hjärtfel så väl behöver, då de får stå ut med många sjukhusbesök och operationer under sin uppväxt, säger Staffan Josephson, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden.

Många barn med hjärtfel opereras första gången redan som nyfödda, men alla hjärtfel upptäcks inte på BB. För sjunde året uppmärksammar Hjärt-Lungfonden barn med hjärtfel och samlar in pengar specifikt till forskning om barns hjärtan. De hjärtepins som prins Carl Philip har formgivit kan alla som vill visa sitt stöd till forskningen bära. De kostar 40 kronor och säljs av skolklasser och föreningar under januari och februari. Hjärtepinsen går även att köpa hos Kronans Droghandel.

– Tack vare forskningens framsteg kan vi i dag rädda i stort sett alla barn om vi hittar hjärtfelet i tid. Därför behöver vi utveckla nya sätt att upptäcka hjärtfelen så tidigt som möjligt, säger Bo Lundell, överläkare och specialist i barnkardiologi vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079