23948sdkhjf

Satsning på företag inom Life Science

Nu startar Länsstyrelsen programmet "Affärsutvecklingscheckar till företag inom life science". Här ges små life science-företag möjlighet att vässa sina kunderbjudanden, snabbare ta fram nya produkter och tjänster och nå nya målgrupper och marknader i utlandet.
Totalt handlar det om cirka sju miljoner kronor till företag verksamma i Stockholms, Uppsala, Södermanlands och Gotlands län.I satsningen finns två delprogram: Utvecklingscheckar för produkt- och tjänsteutveckling och Utvecklingscheckar för internationalisering .

Med life science avses i första hand företag som arbetar med läkemedel, medicinsk teknik, diagnostik samt biotekniska verktyg. Programmen riktar sig till företag som har fem till femtio anställda och är etablerade på marknaden. Företagen kan söka 100 000–800 000 kronor och ska medfinansiera med lika mycket pengar själva.

– Life science-sektorn står inför stora utmaningar att ställa om sin verksamhet, utveckla nya kunderbjudanden och nå ut till nya kundgrupper och marknader. Sedan tidigare vi att denna typ av stöd gör stor nytta i företagen och vi är därför mycket glada att kunna starta det här programmet, säger Chris Heister, landshövding i Stockholms län.

– Även om det finns anledning till oro över de negativa effekterna av AstraZenecas nedläggning av sin forskningsverksamhet i Södertälje tror jag på en fortsatt stark och konkurrenskraftig life science-sektor med en mångfald av och livskraftiga småföretag, säger Chris Heister.

Programmet pågår under 2013 och 2014. Intresserade företag är välkomna att skicka en ansökan till Länsstyrelsen i Stockholms län fram till den 28 februari 2013.

Programmet finansieras av Tillväxtverket och Länsstyrelsen, och är en del i en större satsning att stärka regionens konkurrens- och attraktionskraft inom life science. Länsstyrelen leder ett arbete med att ta fram en nationell agenda för life science-området.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.323